Članovi "Levijatana" uhapšeni zbog nasilničkog ponašanja

Članovi "Levijatana" uhapšeni zbog nasilničkog ponašanja

Članovi pokreta "Levijatan" uhapšeni su zbog sumnje da su maltretirali i prebili oštećenog M. B. a potom ga primoravali da na Fejsbuku uputi izvinjenje ovoj grupi zbog ranije ostavljenih komentara.

Slobode su lišeni K. B, S. N, P. M, T. Z, B. M. i L. U. Svima se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje prema M. B, a K. B. se tereti i za ugrožavanje sigurnosti M. B.

Oni su danas saslušani u tužilaštvu nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da odredi pritvor svima osim osumnjičenom S. N.

Tužilaštvo traži pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će oni ometati postupak uticanjem na svedoke, a prema K. B i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u informaciji tužilaštva objavljenoj na njegovom sajtu.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su 2. oktobra na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića u Beogradu presreli oštećenog M. B. od koga su zahtevali da, dok ga snimaju kamerom telefona, izgovori reči koje su od njega tražili, što je M. B. odbio, prenosi tužilaštvo.

Usled jakog udarca u glavu koji mu je otvorenom šakom zadao K. B, oštećeni je pao, a ostali osumnjičeni su mu onda rukama i nogama zadali više udaraca u predelu glave i tela upućujući mu pretnje.

Dva dana kasnije, K. B. je telefonom pozvao M. B. uputivši mu različite pretnje zahtevajući od njega da na Fejsbuku objavi snimak u kojem se izvinjava za komentar koji je ranije ostavio u vezi delovanja grupe "Levijatan".

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Samo polako

  pre 673 dana i 8 sati

  Društvene mreže su korisne jednako kao i atomska bomba.
  Pronalazak istog porekla, a vreme će nam pokazati sve.
  Ako u nekim zemljama ustavno pravo na rad počinju da izjedbačavaju sa profilom na društvenoj mreži, jasna je budućnost koja očekuje ljudsko društvo.
  Navedeno hapšenje je zbog idiotskih postupaka i idiotskih razloga - šta je ko rekao na nekoj tamo mreži.
  Neka žena je prorokovala da će kompletan svetski internet nestati za 3-4 gopdine u 2 dana.
  Nadajmo se, da će to biti brže, jer ljudskom napretku NIJE doprineo.

  Oceni komentar:
  0
  0