COMMUNIQUÉ: ČEKAM TE NA TVITERU POSLE ČASOVA!

COMMUNIQUÉ: ČEKAM TE NA TVITERU POSLE ČASOVA!

Tuča! Tuča! Lucija i Snupi mere piše iza škole...

Koliko konjskih snaga ima jedan konj? Ovo je pitanje za vežbanje vijuga kod dece i omladine. Ali, moguće je da se nešto ili neko ko je merna jedinica zapravo prevaziđe i da sadrži sebe i do nekoliko hiljada puta. Evo, recimo, glumac i egzibicionist Sergej Trifunović. Merna jedinica za transfer blama (osećaj tuđe sramote sa kojom realno nemaš nikakve veze niti možeš da imaš) odavno je 1 Sergej a Sergej često ume da emituje neprijatnost i do nekoliko kilo ili megaSergeja. Ovo nije priča samo o tome kako je Trifunović na mitingu i svom ad-hoc podmitingu u Novom Sadu prošle nedelje sagoreo snagom od 36,8 megaSergeja nego o sveopštoj situaciji koju ovaj incident i sve oko njega, odlično ilustruju. Lako je Aleksandru Vučiću da vlada udobno kad je uspostavio sistem u kojem se njegovi (pravi i šatro) protivnici ne mogu iskobeljati iz kaljuge za koju čak AV nije kompletno i samostalno odgovoran. Kaljuga se sama širi što se rvači u njoj više koprcaju i batrgaju. A ovi su vazda u petoj brzini.


Dakle, Sergej dođe u Novi Sad, naoštren da masama održi vatreni govor. Napravi probni miting sa probnom masom kod fontane u Studenjaku. Odziv mršav ali Sergej rešen da bude vožd po svaku cenu. Iritiran ignorisanjem, egzibicionist počinje da kaki u šaku, maže se i gađa nezainteresovane prolaznike produktima svog varenja. Verbalno, mislim. Jer kako drugačije nazvati idiotski govor koji ne bi prošao ni na svakom mitingu Srpske Radikalne Stranke 1996.? Sejanje maloumnog straha od nepostojećeg samo-što-nije odvajanja Vojvodine od Srbije. Čak je delovalo kao da ni sam Vatreni Govornik ne veruje u gluposti koje prosipa iz usta. Da bi sve bilo po folkloru i tradiciji, pomenut je i Nenad Čanak kao glavni vinovnik secesije. Sergej zatim istu svinjariju ponovi i na Mejn Stejdžu gde mu par desetina mladih četnika dverskih oduševljeno kliče a ljudima oko njega biva neprijatno do shoegazinga.

Sergej je od nas tražio da mu poverujemo da Čanak, koji je Vučićev poslušnik (tačno) stiže na kamionu sa „okupacionim trupama“ i odvaja Vojvodinu (sramota me što moram uopšte i da napišem Netačno ali kad sam već počeo...). Dakle glavni problem koji imamo sa Vučićem je taj što odvaja Vojvodinu? Zato ne volimo Vučića i protestujemo? Ja mislio da smo tu jer nam je dopizdelo da živimo u njegovom ludačkom sistemu laži i nepravde. U Srbiji u kojoj je on jedina „institucija“ i gde najgori šljam drži sve instumente moći i ponižava nas. Gde se vlada uz pomoć upravo ovakvih sumasišavših teorija po tabloidima i Marićima. Gde autonomije Vojvodine, nikakve više, odavno nema i gde Nenad Čanak pomaže u tome svom svojom snagom bar 15 godina, a od 2012. prevazilazi sebe u pregalaštvu.Onda lider pokojne LSV dobija napad Muške Časti i ide važnom Sergeju u čador da mu kaže da mu je ponos polomljen na pet mesta. Ovaj tamo opet biva Sergej pa nešto izvrda a potom se fajt premešta na Tviter, to školsko dvorište naše velike ustanove za obrazovanje odraslih.

I tako se nastavlja saga o avanturama svih naših večitih Kandidata za muškarce koji nikako da polože ispit. To impotentno mlataranje u prazno i dokazivanje ko ima najveću malu pišu u smeni. Meri se toplomerima, od čmara. A mi dobijamo proliv od tog festivala maskuliniteta iz kesice kojem niko nikada da doda vodu. Sa strane dosoljavaju razni degenerici sa opskurne nacističke desnice nudeći i svoju pišu na premer jer oni su tu igricu originalno i izmislili.

Kaljuga buja i guta sve. Smisao najviše. A mi sedimo i pitamo se koliko smo i sami krivi što o svim ovim likovima uopšte i razmišljamo van rubrike Đet Set & Polusvet...

Oceni vest:
52
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • D J

  pre 1428 dana i 5 sati

  Krivi smo toliko sto se nismo interesovali za politiku, pa smo dopustili da se ovo desi, a nismo se interesovali za politiku jer su nas tako naucili. "Ne treba vam to u zivotu", "Sta to ima da vas zanima", "Politikom se bave politicari", "Vi samo treba da ganjate svoje", i ostale fraze jer valjda, zaboga, svaki radi svoj posao u ovoj zemlji (mada izgleda ipak ne radi). Izbori su postali i opstenarodna sprdnja, ljudi su jedva cekali da izadju i vide kakav je izbor stranaka na izborima i kakvi sve frikovi ce se pojaviti na listama. U takvoj atmosferi, najjace stranke su videle da ima prostora za pustanje korenja i obezbedjivanje dugorocnog biznisa. Posledice svega toga prozivljavamo sada. Posledice nase indiferentnosti i nezainteresovanosti. "Nije Milosevic kriv..."

  Oceni komentar:
  0
  12
 • Sam Čavao

  pre 1427 dana i 16 sati

  Pa zar tako uoči obljetnice Alama?

  Oceni komentar:
  1
  0