Crkvena opština demantovala navode Roberta Čobana: "Reč je o grubom obmanjivanju javnosti"

Crkvena opština demantovala navode Roberta Čobana: "Reč je o grubom obmanjivanju javnosti"

Srpska pravoslavna Crkvena opština novosadska demantovala je vlasnika Color Press Grupe Roberta Čobana i njegove tvrdnje da je učesnicima projekta "Novi Sad za početnike", koji su obilazili novosadske crkve i hramove, onemogućen ulaz u crkvene objekte, "zbog zabrane vladike Irineja".

Kako poručuju iz novosadske Crkvene opštine, "reč je o grubom obmanjivanju javnosti", jer se upravo crkvena opština, a ne Eparhija bačka ili episkop Irinej, obratila pismom kompaniji Color Media Communications i obavestila ih da planirane aktivnosti posete hramovima kroz njihov projekat "Novi Sad za početnike" ne mogu da realizuju bez prethodnog obaveštenja i dogovora sa nadležnom Crkvenom opštinom i upravama hramova.

U istom dopisu je istaknuta i činjenica da zbog sve učestalijih kleveta direktora i vlasnika ove kompanije na račun Srpske pravoslavne crkve i njenog odnosa prema sopstvenoj duhovnoj, istorijskoj i kulturnoj baštini, Crkvena opština novosadska ne želi da bude deo takvog projekta – navode u saopštenju Crkvene opštine i dodaju da je Kompanija Color Media Communications brzo odgovorila kratkim elektronskim pismom ističući da "nije ni planirano da turistička tura ulazi u hramove, zbog epidemiološke situacije, te je to razlog zbog kog nisu tražili dozvolu"

U demantiju Crkvene opštine novosadske dalje piše da su sutradan, 17. oktobra 2020. godine, "vlasnik i direktor navedene kompanije, zanemarujući sopstveni dopis, i portal Nova.rs svesno i zlonamerno dezinformisali javnost i po ko zna koji put oklevetali Srpsku pravoslavnu crkvu, odnosno jednog od njenih najuglednijih arhijereja, i time još jasnije potvrdili da im nije stalo do istine".

U tekstu su objavili i mejl iz Color Press Grupe u kojem piše da poseta crkvama nije ni planirana.

Dodaju i da se episkop bački Irinej nije bavio ovim pitanjem, te da je epidemiološka situacija bila glavni i jedini razlog zbog kojeg su turisti Color Media Communications ostali izvan hramova. Kako dodaju, hramovi su uvek bili i biće podjednako otvoreni za sve ljude dobre volje, bez obzira na njihovu konfesionalnu ili nacionalnu pripadnost, prenosi Radio 021.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Тамара

  pre 612 dana i 11 sati

  Куд ћеш на православне витезове лажима и мржњом?

  Oceni komentar:
  1
  1