CRNA GORA: Pooštrene mere za ulazak u zemlju, ali i u klubove, tržne centre i druge zatvorene prostore

CRNA GORA: Pooštrene mere za ulazak u zemlju, ali i u klubove, tržne centre i druge zatvorene prostore

Od danas su na snazi nove epidemiološke mere u Crnoj Gori koje će, kako su to juče saopštile zdravstvene vlasti, važiti do 24. septembra.

Više se neće priznavati status delimične vakcinacije jednom dozom, a od danas u tržne centre nije moguće ući bez ispunjavanja barem jednog uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde, prenosi RTCG.

Pooštreni su i uslovi za ulazak u tu zemlju, i za strance i za državljane Crne Gore. 

– U okviru digitalne kovid potvrde više se neće priznavati status djelimične vakcinacije. U tom smislu potvrda će biti validna samo ako lice ispunjava jedan od propisanih uslova – da je prošlo 14 dana od druge doze vakcine koja se daje u dvije doze, odnosno 14 dana od imunizacije vakcinom koja se daje u jednoj dozi – rekla je ministarka zdravlja Crne Gore dr Jelena Borovinić Bojović.

Drugi je uslov negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14, a ne stariji od 180 dana.

– Ili da osoba posjeduje negativan brzi test koji nije stariji od 48 sati – istakla je ministarka.

U diskoteke, noćne klubove, svadbe i ostale privatne prostore, te sportske događaje u zatvorenom prostoru mogu samo oni koji ispunjavaju jedan od uslova kovid potvrde, uz ograničenje broja ljudi do 100. 

Broj prisutnih u baštama nije ograničen, ali svi gosti i zaposleni moraju da ispunjavaju jedan od propisanih uslova kovid sertifikata. Muzika uživo unutar zatvorenih objekata je zabranjena – poručila je Borovinić Bojović.

U tržne centre takođe mogu samo oni koji ispunjavaju jedan od uslova iz kovid potvrde, prenosi "Danas".

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan