Crna Gora željno očekuje turiste iz Srbije, otvorene granice

Crna Gora željno očekuje turiste iz Srbije, otvorene granice

Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović kaže za N1 da su turisti iz Srbije više nego dobrodošli u tu primorsku zemlju i da im je za ulazak potrebna "samo dobra volja".

Crna Gora je ove godine spremna za turiste iz Srbije i ostalih zemalja regionaTuristi iz Srbije su više nego dobrodošli u Crnu Goru, epidemiološka situacija je poprilično stabilna, počinje masovna vakcinacija za vikend, kada se očekuje dolazak 200.000 doza kineske vakcine. Granice su slobodne i otvorene, otvorene su i prema svim ostalim zemljama sa kojima se Crna Gora graniči, i to će sigurno ostati na snazi – navodi Milatović i dodaje da će za turiste koji se eventualno zaraze korona virusom biti obezbeđeno besplatno bolničko lečenje.

Kaže, takođe, da Crna Gora jako puno radi i na zdravstvenim protokolima, koji bi trebalo da pomognu turističkim radnicima.

U okolnostima neizvesnosti, kao što je ova pandemija, ljudi vole da idu na mesta koja su im poznata, a građanima Srbije je Crna Gora veoma poznata – kaže Milatović u "Danu uživo" na TV N1.

Na konstataciju da je malo ugostiteljskih radnika vakcinisano, on ističe da su oni proglašeni prioritetnom grupom i da će njihova imunizacija početi dolaskom kineskih vakcina za vikend.

Kako podseća, nakon kineskih, treba da stigne i dodatna doza vakcina iz Rusije, Fajzer i ostatak vakcina iz programa Kovaks.

Mi smo mala zemlja, uz ogroman napor Ministarstva zdravlja, vrlo brzo će se postići prilični broj vakcinisanih, a veliki broj je i preboleo koronu, kao ja na primer. To sve daje određenu dozu imuniteta, barem kad je u pitanju ova turistička sezona – navodi crnogorski ministar.

Na pitanje kako će se kontrolisati poštovanje epidemioloških mera, Milatović kaže da su u odnosu na prošlu godinu unapredili zdravstvene protokole, i oni imaju za cilj, pre svega, informisanje turističkih radnika kako da se ponašaju, u skladu sa ovogodišnjim turističkim sloganom kojim se Crna Gora promoviše kao sigurna i odgovorna destinacija. Tim protokolima će, kako dodaje, detaljno biti razrađene mere.

Ostatak vesti možete da pročitate OVDE.

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ovdašnji

  pre 586 dana i 11 sati

  Nije ljubav više kao nekada, retki će doći.
  Takođe, osetili smo razliku između grčke profesionalnosti i gostoljubivosti i crnogorskih prezrivih pogleda kelnera koji mora da se digne zbog gosta.
  Gospodo Montenegrosi, morate se menjati oli vam se ne piše dobro u budućnosti.

  Oceni komentar:
  3
  11