CRVENI ALARM: Stigao petodnevni vreli talas - za vikend 41

CRVENI ALARM: Stigao petodnevni vreli talas - za vikend 41

Prema Republičkom hidrometeorološkom zavodu, stigao je topli talas koji će trajati najmanje pet dana. RHMZ je izdao i UPOZORENjE NA VISOKE TEMPERATURE: “Za vikend i tokom iduće sedmice na području Srbije veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 34°C do 38°C. Najtoplije biće u nedelju 19. jula sa maksimalnom temperaturom u većini mesta oko 39°C.

Takođe, za dane vikenda RHMZ je objavio crveni meteo alarm za područje cele Vojvodine. Ipak sudeći prema drugim meteorološkim kućama, na području Novog Sada već danas je zabeleženo maksimalnih 38 stepeni, dok se u subotu očekuje 40, a u nedelju čak 41 stepen celzijusa. Najniža temperatura tokom vikenda neće padati ispod 20 stepeni, a predviđa se i veoma visok index UV zračenja, u subotu 8, u nedeljui 9.

OPIS CRVENOG METEO ALARMA: “Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.”

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Miodrag

  pre 1783 dana i 23 sata

  Poštovani,
  mesta i način merenja meteoroloških parametara su definisana pravilima Svetske meteorološke službe. Prema tim pravilima jedino se merenja rade na glavnim meteorološkim stanicama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, tako da ono što ste napisali „sudeći prema drugim meteorološkim kućama, na području Novog Sada već danas je zabeleženo maksimalnih 38 stepeni” nije tačna informacija! I još jedna informacija: najviša dnevna temperatura se meri u 18 GMT ili kod nas u 20 časova.

  Oceni komentar:
  0
  2