Crveni krst delio higijenske pakete pomoći stanovnicima romskih naselja koji su se prijavili za imunizaciju (FOTO)

Crveni krst delio higijenske pakete pomoći stanovnicima romskih naselja koji su se prijavili za imunizaciju (FOTO)

U okviru programa "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji" Ministarstvo za lјudska i manjinska prava i društveni dijalog i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju "GIZ" pružili su podršku u realizaciji projekta u oblasti informisanja, prevencije i imunizacije građana protiv zarazne bolesti Kovid-19 u tzv. podstandardskim naselјima na teritoriji Grada Novog Sada.

Na inicijativu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, Crveni krst Srbije je za 29 gradova i opština obezbedio porodične higijenske pakete pomoći romskim naselјima prilikom prijave za imunizaciju. Gradu Novom Sadu je isporučeno ukupno 700 paketa.

Pakete su obezbedili Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju "GIZ", Fond za otvoreno društvo, Stalna konferencija gradova i opština i UNHCR,  a sadrže zaštitne maske, alkohol za dezinfekciju, toalet papir i sapun.


Koordinatorka za romska pitanja Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Radmila Zećirović, u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta, od 15. do 28. juna 2021. godine organizovala je podelu porodičnih higijenskih paketa u naselјima Veliki rit, Adice, Šangaj, Depresija i Bangladeš, a stanovnicima je podelјen i materijal sa osnovnim informacijama o procesu vakcinacije.


Grad Novi Sad je obezbedio autobus koji je u saradnji sa Domom zdravlјa adaptiran u mobilni punkt za imunizaciju u ovim naselјima, a vakcinisana su 92 lica i revakcinisano njih 57. Mobilni tim Grada Novog Sada i volonterka Ujedinjenih nacija za razvoj su obišli naselјa i u razgovoru sa stanovnicima promovisali važnost imunizacije.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan