Crveno vino je dobro za plodnost žena

Crveno vino je dobro za plodnost žena

Rezultati nove studije koja je sprovedena u SAD pokazali su da žene koje piju čašu crvenog vina nedeljno imaju veću plodnost nego žene koje ne konzumiraju vino, a naučnici smatraju da je to posledica antioksidansa kojima vino obiluje.

U istraživanju je učestvovalo 135 žena starih od 18 do 44 godine koje su u svoj dnevnik zapisivale koliko vina mesečno piju. U tom periodu redovno su išle na ultrazvučne preglede kako bi imali tačne podatke o feritlitetu. 

Rezultati istraživanja pokazali su da žene koje redovno piju crveno vino, bez obzira na druge faktore, imaju bolju rezervu jajnika. Naučnici napominju da ovi rezultati pokazuju da su u prednosti jedino žene koje su pile umerene količine crvenog vina, odnosno pet čaša mesečno. 

Osim toga, naglašavaju da rezultate ovog istraživanja treba uzeti s rezervom jer studija nije pokazala da je jedino i isključivo crveno vino odgovorno za povećanje plodnosti. 

Predsednik britanskog društva za ferilitet Adam Balen rekao je za "Tajms"  da je istraživanje zanimljivo, ali da su neophodna dalja istraživanja kako bi se rezultati ove studije dokazali.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan