CSR: Obnovljen kontakt Ane Mihaljice sa sinovima

CSR: Obnovljen kontakt Ane Mihaljice sa sinovima

Centar za socijalni rad u Novom Sadu saopštio je da je Ana Mihaljica uspostavila ponovni kontakt sa decom.

Kontakt je uspostavljen posle organizovanih protesta, ali i apela Grada Novog Sada da se Ana Mihaljica odazove na razgovor.

Kako se navodi, sastanak koji je bio zakazan za 22. mart radi sačinjavanja plana podrške za majku i decu, pomeren je za 19. mart i ostvarena je saradnja Centra za socijalni rad i Ane Mihaljice.

Kako navode u Centru, cilj sastanka je bio obezbeđivanje uslova za povratak dece u biološku porodicu.

Reuspostavljen je kontakt majke i maloletne dece i dogovoreni su dalji koraci u postupanju, a sve u najboljem interesu dece – navodi se u saopštenju Centra.

Podsećamo, Ani Mihaljici deca su oduzeta u novembru, nakon požara u stanu u kom su se nalazila, a nakon što su ukinute hitne mere, majka je imala pravo da viđa decu dva puta nedeljno, ali kako je rečeno na pres konferenciji, to pravo joj je uskraćeno zbog destabilizacije dece i dati su uslovi koje je trebalo da ispuni radi vraćanja dece.

Ana Mihaljica je zatim sa svojim advokatskim timom organizovala proteste ispred Centra za socijalni rad i Suda u Novom Sadu, navodeći da Centar za socijalni rad krši njena prava.

Slučaj porodice Mihaljica je u Centru za socijalni rad poznat od 2015. godine, a zbog protesta, deca su bila izmeštena iz Dečje sigurne kuće.

CSR: Slučaj Mihaljica pratimo od 2015. godine, kada postoji osnova sumnje u zanemarivanje, naša obaveza je da reagujemo

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • IZNOGUD

  pre 58 dana i 21 sat

  Ana je organizovala proteste sa svojim advokatskim timom ? ???? Ona ima tim advokata ? Neozbiljno skroz. Ne mogu da zamislim da će iko poverovati u tako nešto

  Oceni komentar:
  0
  6