Čuvena gejming kompanija stiže u Novi Sad

Čuvena gejming kompanija stiže u Novi Sad

Jedna od najvećih gejming kompanija u CIS regionu (Commonwealth of Independent States) i jedan od pet najboljih razvojnih studija mobilnih igara na svetu, Playrix ulazi na srpsko tržište i poslovaće u Novom Sadu.

Kao deo svoje poslovne strategije Playrix je objavio ulazak na srpsko tržišta, a tim Eipix Entertainmenta, domaće gejming kompanije i članice Vojvođanskog IKT klastera, postaće deo Playrixa priključujući se njegovom novom studiju – Playrix RS. Studio sa sedištem u Novom Sadu, biće fokusiran na razvoj free-to-play mobilnih igara najvišeg svetskog kvaliteta, objavio je www. vojvodinaictcluster.org. Dmitri Bukhman, saosnivač Playrixa izjavio je da je nakon više od decenije rada na igrama, Eipix Entertainment dokazao da je jedan od najtalentovanijih timova na ovom tržištu i da su ponosni što će biti deo njihovog napretka u budućnosti pružajući Playrix RS-u sve znanje i podršku u stvaranju igara najvišeg svetskog kvaliteta.

Lep je osećaj biti deo ove neverovatno uspešne priče. Pridruživanje Playrixovom timu će nam pružiti pristup globalnom tržištu, ogromnoj svetskoj publici i bazi znanja i stručnosti koju nikada do sada nismo imali. Takođe, srećni smo što će ovaj dogovor doprineti rastu srpske gejming scene – rekli su u novosadskoj kompaniji za www. vojvodinaictcluster.org.

Inače, broj mesečno aktivnih korisnika Playrix naslova Homescapes, Gardenscapes, Township, Fishdom i Wildscapes  prelazi 100 miliona. Eipix Entertainment je osnovana 2005. godine pod sloganom  "Creating Worlds" i jedna od najistaknutijih srpskih kompanija za razvoj video-igara i jedan od najproduktivnijih razvojnih studija HOPA igara na svetu.

Više o ovom poduhvatu možete se informisati ovde.

Izvor: www. vojvodinaictcluster.org

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marko

  pre 1670 dana i 13 minuta

  Čuvena. Ruska. :/

  Oceni komentar:
  0
  1