Čvršća saradnja Ljubljane i Novog Sada

Čvršća saradnja Ljubljane i Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u ponedeljak 4. februara, u Gradskoj kući, organizovao je prijem za gradonačelnika Ljublјane Zorana Jankovića.

Nakon dobrodošlice, Vučević je Jankoviću čestitao četvrti mandat na funkciji gradonačelnika glavnog grada Slovenije.

 


Na sastanku je razgovarano o napretku Srbije u njenim nastojanjima da se pridruži Evropskoj uniji, o dobroj ekonomskoj saradnji dve zemlјe, kao i razvoju kulturnih odnosa Novog Sada i Ljublјane.

Zoran Janković je pohvalio Novi Sad povodom dobijanja dve prestižne evropske titule i izrazio zadovolјstvo što boravi u gradu koji je ove godine Omladinska prestonica Evrope, a koji ide ka 2021. godini kada će biti centar evropske kulture, navedeno je u saopštenju.


Gradonačelnici su zaklјučili da postoji dobra dinamika u razvoju odnosa, kako Srbije i Slovenije, tako i dve lokalne samouprave i da će raditi na tome da mnogobrojne, već izgrađene veze, postanu još čvršće. U tom kontekstu, spomenuta je i velika slovenačka investicija u Novom Sadu, tj. izgradnja prve robne kuće nameštaja slovenačke "Lesnine“ koja će početi sa radom ove godine.

Predsednik Slovenije Borut Pahor prošle nedelje boravio je u poseti Srbiji, a prilikom susreta sa zvaničnicima naše zemlje kontatovano je poboljšanje bilateralnih političkih odnosa dve države, što će se svakako odraziti i na saradnju među gradovima.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad zodijak jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo sremska kamenica astrologija novosadsko porodilište magla skupština grada novog sada novorođenčad raspored sahrana novi sad bez struje zagađenje vazduha sahrane novi sad RHMZ isključenja elektrovojvodina zagađenje bebe javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija dnevni horoskop bez vode betanija isključenja struje horoskop raspored sahrana i ispraćaja Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad isključenje vode