Čvršća saradnja Ljubljane i Novog Sada

Čvršća saradnja Ljubljane i Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u ponedeljak 4. februara, u Gradskoj kući, organizovao je prijem za gradonačelnika Ljublјane Zorana Jankovića.

Nakon dobrodošlice, Vučević je Jankoviću čestitao četvrti mandat na funkciji gradonačelnika glavnog grada Slovenije.

 


Na sastanku je razgovarano o napretku Srbije u njenim nastojanjima da se pridruži Evropskoj uniji, o dobroj ekonomskoj saradnji dve zemlјe, kao i razvoju kulturnih odnosa Novog Sada i Ljublјane.

Zoran Janković je pohvalio Novi Sad povodom dobijanja dve prestižne evropske titule i izrazio zadovolјstvo što boravi u gradu koji je ove godine Omladinska prestonica Evrope, a koji ide ka 2021. godini kada će biti centar evropske kulture, navedeno je u saopštenju.


Gradonačelnici su zaklјučili da postoji dobra dinamika u razvoju odnosa, kako Srbije i Slovenije, tako i dve lokalne samouprave i da će raditi na tome da mnogobrojne, već izgrađene veze, postanu još čvršće. U tom kontekstu, spomenuta je i velika slovenačka investicija u Novom Sadu, tj. izgradnja prve robne kuće nameštaja slovenačke "Lesnine“ koja će početi sa radom ove godine.

Predsednik Slovenije Borut Pahor prošle nedelje boravio je u poseti Srbiji, a prilikom susreta sa zvaničnicima naše zemlje kontatovano je poboljšanje bilateralnih političkih odnosa dve države, što će se svakako odraziti i na saradnju među gradovima.

Izvor: Grad Novi Sad

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan