"DA KLIKNEŠ OD SREĆE": Kampanja namenjena mladima koji će dobiti 100 evra pomoći

"DA KLIKNEŠ OD SREĆE": Kampanja namenjena mladima koji će dobiti 100 evra pomoći

Sa ciljem informisanja mladih koji imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć države u iznosu od 100 evra, Ministarstvo finansija je pokrenulo kampanju "Da klikneš od sreće" pod sloganom "I ja sto dobijam isto".

Ministarstvo podseća da je u cilju kontinuirane podrške stanovništvu usled pandemije korona virusa, Vlada Republike Srbije omogućila svim državljanima Republike Srbije od navršenih 16 do navršenih 29 godina, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu, da u februaru dobiju jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, odnosno 11.758,56 dinara.

Zakon o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije Kovida-19 izazvane korona virusom stupio je na snagu danas, 13. januara, što znači da svi državljani koji su do današnjeg dana napunili 16 godina imaju pravo na ovu novčanu pomoć, odnosno svi koji pune 30 godina od sutrašnjeg dana, 14. januara, pa do kraja godine.

Ko 13. januara puni 16 godina dobija sto evra, ko puni 30 – ne dobija


Prijave za novčanu pomoć će trajati od 15. do 30. januara 2022. godine na portalu Uprave za trezor
. Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće zavedena prijava čiji će status moći da se proveri na navedenom portalu. Ukoliko državljanin nema račun u banci, potrebno je samo da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun. Nakon obrade prijave, prijavljeni građanin će iznos novčane pomoći moći da podigne sa svog ili namenskog računa. 

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć se uplaćuje bez podnošenja prijave.

Evo kad pomoć države leže zdravstvenim radnicima, mladima i penzionerima


Tačan iznos novčane pomoći od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti je 11.758,56 dinara, a po zvaničnom kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu ovog zakona, što je današnji dan, 13. januar 2022. godine.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • SPASAVAJMO FRUŠKU!

  pre 130 dana i 9 sati

  Koliko evra će od vlasti dobiti Fruška Gora, koja se sada uništava?
  Kakav to Grad Kulture dozvoljava pojedincima da uništavaju Naciopnalni Park?
  Kome to treba Zlatibor umesto Fruške Gore?
  Fruška Gora obezbeđuje jedino prečišćavanje vazduha u okolini od par stotina kilometara.

  Oceni komentar:
  0
  4