"DA SE VIŠE NIKAD NE DESI": Obeleženo 12 godina od tragedije u kafeu "Laundž" (FOTO)

"DA SE VIŠE NIKAD NE DESI": Obeleženo 12 godina od tragedije u kafeu "Laundž" (FOTO)

Porodice i prijatelji nastradalih u požaru u ugostiteljskom lokalu "Laundž" i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić položili su danas cveće ispred spomen-ploče u Zmaj Jovinoj ulici, gde je 17. februara 2008. godine u požaru tragično nastradalo osmoro mladih ljudi.

Zdravko Jelušić je istakao je da je današnji datum pre svega potresan za rodbinu nastradalih ali i da predstavlja opomenu.

– Dvanaest godina posle strašnog događaja, kada je osmoro mladih ljudi izgubilo život, okupljamo se na ovom mestu pre svega da bi skrenuli pažnju onima koji donose odluke, koliko njihove odluke mogu da bude sa strašnim posledicima ukoliko se donose na takav način da mogu ugroziti bezbednost građana – istakao je predsednik Skupštine Grada Novog Sada.

On se zahvalio roditeljima, koji svake godine evociraju strašne uspomene da bi skrenuli pažnju da se to više nikad ne desi.Stojan Saković,
otac nastradale Branke Saković, poručio je da, iako je prošlo 12 godina, "nama kao da je bilo juče".

– Roditelji, rodbina, prijatelji, svi smo tu. I dalje ćemo obeležavati tragediju, skretaćemo pažnju da se ovo više nikada ne desi. Ali, nažalost, dešava se. Danas je lep dan i umesto da smo u lepoj šetnji, mi odajemo poštu, iznosimo svoj bol za našom decom. Mi moramo to da iznesemo. Ali sigurni smo da to što i grad sa nama radi, što mi kao roditelji želimo da nastavimo, jeste za dobrobit svih nas, da se ovo više nikad nikome ne desi – kazao je Stojan Saković.


U požaru u kafiću "Laundž" živote su izgubili Mirjana i Miloš Pekić, Milena Kolundžić, Branka Saković, Boris Bjekić, Dušica Kulaš, Marija Gavrančić i Vladan Dragović.


Foto: Skupština Grada Novog Sada

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan