DAČIĆ: Očekujemo nastavak saradnje sa SNS-om, postigli smo mnoge uspehe

DAČIĆ: Očekujemo nastavak saradnje sa SNS-om, postigli smo mnoge uspehe

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje nastavak saradnje SPS-a i Srpske napredne strake (SNS) i u narednom periodu, navodeći da su već formirali zajedničku vlast u nekim opštinama, i da je to u najboljem interesu Srbije.

Dačić je za TV Hepi rekao da za socijaliste formiranje nove vlade nije neko sporno pitanje jer su i pre izbora sa naprednjacima imali dogovor kako da na njima nastupe, podsetivši da saradnja dve stranke traje već deset godina.

Formiranje vlade nije pitanje matematike već ciljeva, deset godina smo u koaliciji i postigli smo mnoge uspehe – napomenuo je Dačić.

KLADIONICE: Ko će zauzeti ministarske fotelje u novoj Vladi


On je precizirao i da je rok da Aleksandar Vučić stupi na predsedničku dužnost "fiksni", kao i da u Ustavu piše da zakletvu polaže pred Skupštinom Srbije.

– Vučić treba da položi zakletvu 31. maja i stupi na dužnost. Nije precizirano koji je to skupštinski saziv. Biće održana posebna sednica isključivo zbog polaganja zakletve – kazao je Dačić.

Na pitanje o sankcijama Rusiji, on je istakao da se treba čuvati "iracionalnosti", i da se ne sme pristupati sa aspekta "da li volimo Rusiju ili volimo Ameriku".

On je naveo da se Srbija nije pridružila restriktivnim merama protiv Rusije i da je to "zvanično politika koju danas vodimo".

Ako se ta situacija bude menjala i šta se bude menjalo to je stvar za razgovore. Srbija mora da vodi računa o svom interesu i da vidi šta je u svemu tome naš interes i kad ostajemo pri ovoj odluci ili ako je menjamo – istakao je Dačić i naglasio da je "bezobrazno da se, neposredno pred susret Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina o gasu, u javnosti imputira" da Srbija samo što nije donela odluku da uvede sankcije Rusiji.

Podsetio je i da je Vučić govorio da je pitanje sankcija moralno i političko s ozbirom na dobar odnos Rusije prema Srbiji kao i da je Srbija principijelno generalno protiv sankcija. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Relja

  pre 300 dana i 10 sati

  Drugo nismo ni ocekivali od tebe, tesko se odreci vlasti i kozne fodelje i td.

  Oceni komentar:
  0
  1