Dačić: Stvoreni svi preduslovi za bolji standard građana

Dačić: Stvoreni svi preduslovi za bolji standard građana

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da se s predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem dogovorio o nastavku političke saradnje.

Imajući u vidu da delimo iste političke ciljeve predsednik Aleksandar Vučić i ja smo mišljenja da treba da nastavimo našu političku saradnju u najboljem interesu Srbije i u ovim teškim i turbulentnim vremenima koja su pred nama. Nastavićemo naše razgovore već početkom sledeće nedelje, a nakon toga ćemo naše predloge o nastavku saradnje uputiti na odlučivanje stranačkim organima – rekao je Dačić za Novosti, posle razgovora s Vučićem.

Tema razgovora je bilo formiranje nove Vlade, a Dačić je napomenuo da je s predsednikom naprednjaka govorio u ime cele svoje izborne liste. Dodao je da danas nije bilo reči o personalnim rešenjima.

Na sastanku je izražena zajednička saglasnost oko nastavka naše političke saradnje. Predsednik Vučić i ja smo ocenili da su postignuti istorijski rezultati u poslednjih deset godina, koliko traje i naša koalicija. Te istorijske promene vidljive su u svim oblastima: od finansijske konsolidacije, rasta proizvodnje i stranih investicija, stope zaposlenosti, izgradnje infrastrukturnih objekata širom zemlje. Jednom rečju stvoreni svi preduslovi za ekonomski prosperitet i bolji standard građana – kazao je predsednik SPS-a.

Dačić je dodao da se sa svojim sagovornikom složio i da je na medjunarodnom planu ojačana pozicija Srbije koja danas predstavlja važan faktor u svetu.

Ceo tekst pročitajte na sajtu N1.

Oceni vest:
0
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Verbalno nadlajavanje

  pre 47 dana i 9 sati

  Zaista izjava, za koju verujem da je nateran, ali se može kvalifikovati samo kao bezobrazna.
  Junska inflacija 12%, julsku kriju kao zmija noge, obećavaju nam poskupljenja, seljake sabotiraju u proizvodnji hrane, medijski skreću pažnju na sve moguće načine a standard vrtoglavo pada.
  Stvoreni su uslovi, Dačo, da sve ode pravo u... cenzurisanu mater.
  No, nebitno je šta ja lanem, sve će se samo pokazati.
  Ne bi me iznenadilo, da vladu još niste formirali a da već budemo u ratu i mobilizaciji.

  Oceni komentar:
  1
  9
 • Kako nam samo dobro ide

  pre 47 dana i 6 sati

  Evo vec 10 godina kako se pravimo da zivimo dobro :)

  Oceni komentar:
  0
  6