Dan Ćirila i Metodija: Vlada usvojila novi državni praznik

Dan Ćirila i Metodija: Vlada usvojila novi državni praznik

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim i drugim praznicima kojim se predlaže da 24. maj bude Dan Ćirila i Metodija, na koji će se obeležavati Dan slovenske pismenosti.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između vlada država učesnica Crnomorske ekonomske saradnje (BSEC) o saradnji u pružanju pomoći u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne i izazvane katastrofe.

Kako se navodi u saopštenju vlade, usvojena je i odluka o obrazovanju Radne grupe za izradu Nacrta zakona o Memorijalnom centru "Staro sajmište" koji će, kako se navodi, omogućiti da se ne zaborave istorijske činjenice i oda počast stradalima u tom logoru. Donošenjem zakona obezbediće se prikupljanje, obrađivanje i obezbeđivanje podataka o stradalima na jednom mestu.

Članovi Vlade usvojili su i Program o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencije za Agenciju za bezbednost saobraćaja za 2019. godinu. Sredstva u iznosu od 66.000.000 dinara koristiće se za sprovođenje medijske kampanje za podizanje svesti o bezbednosti saobraćaja, koju će sprovesti ta agencija, prenosi N1.

Oceni vest:
4
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Добросав

  pre 60 dana i 15 sati

  "То је спрдња! Kакви Ћирило и Методије! Па ми смо бре имали Архиепископију 49. године. Па Српска црква се борила за самосталност против Цариграда и против Рима, има записа са црквених сабора у Солину 530. и 532. године, када је епископ Ороније III проглашен архиепископом. Доказ је и рат између Србије и Византије, око цркве, 535. године. То су чињенице! А прича о Ћирилу и Методију је само прича за будале!"
  (из разговора са др Јованом Деретићем)

  Oceni komentar:
  12
  6
 • Milan

  pre 59 dana i 12 sati

  Ovo je stvarno sramota pola pismene srbije a mi će da slavimo pismenost...

  Oceni komentar:
  5
  2
 • Nina

  pre 59 dana i 12 sati

  Bilo bi bolje da se poradi na opismenjavanju naroda.

  Oceni komentar:
  6
  3
detelinara klinika za ginekologiju i akušerstvo vlada srbije gradsko groblje bebe jkp lisje nevreme jkp novosadska toplana novosadsko porodilište bez struje horoskop novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina novosađani sahrane bez vode isključenje vode Vreme u Novom Sadu Isključenje struje raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad servisne informacije matičar novi sad betanija horoskopski znaci Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija