DAN MLADOG PORTUGIZERA: Besplatna degustacija vina u Zmaj Jovinoj

DAN MLADOG PORTUGIZERA: Besplatna degustacija vina u Zmaj Jovinoj

I ove godine na početku novosadske Zmaj Jovine ulice, u četvrtak, 17. novembra, Novosađani i gosti našeg grada imaće priliku da besplatno degustiraju mlado vino iz "Mačkovog podruma".

Prvo bure se otvara svakog trećeg četvrtka u novembru, kada se to čini i svuda u svetu, jer se tog dana slavi mlado vino. Dolazak mladog vina slavi se na svim meridijanima, od Burgonje do Japana, a "Mačkov podrum" ovu svetkovinu donosi i u Novi Sad.
 
Na konferenciji za novinare, održanoj u Turističkoj organizaciji grada Novog Sada, govorili su osnivač izdavačke kuće "Prometej", Zoran Kolundžija, izvršna direktorka Mačkovog podruma Đurđica Jojić Novaković i pokretač manifestacije Dan mladog portugizera, Sava Jojić.


Kao i svake godine, biće proglašen i novi vitez mladog portugizera. Ove godine to će biti Zoran Kolundžija, osnivač izdavačke kuće "Prometej", kome će titulu preneti vitez mladog portugizera za 2015, novinar i publicista, Vanja Bulić. Novi vitez mladog portugizera je rekao da između ove dve kuće postoji dosta sličnosti.

- I "Prometej" i "Mačkov podrum" teže da očuvaju i popularišu tradicionalne vrednosti Fruške gore i našeg podneblja i obavljaju svojevrsnu prosvetiteljsku misiju. Zajedničko nam je i to da su ovo porodična preduzeća koja postoje i opstaju već četvrtinu veka, kao i da su nam tu nove generacije koje treba polako da preuzmu aktivnosti – izjavio je na pres konferenciji Kolundžija.

Izvršna direktorka vinarije “Mačkov podrum” Đurđica Jojić Novaković napomenula je da se program odvija na početku Zmaj Jovine ulice i počinje od 17 sati.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan