DAN MLADOG PORTUGIZERA: Besplatna degustacija vina u Zmaj Jovinoj

DAN MLADOG PORTUGIZERA: Besplatna degustacija vina u Zmaj Jovinoj

I ove godine na početku novosadske Zmaj Jovine ulice, u četvrtak, 17. novembra, Novosađani i gosti našeg grada imaće priliku da besplatno degustiraju mlado vino iz "Mačkovog podruma".

Prvo bure se otvara svakog trećeg četvrtka u novembru, kada se to čini i svuda u svetu, jer se tog dana slavi mlado vino. Dolazak mladog vina slavi se na svim meridijanima, od Burgonje do Japana, a "Mačkov podrum" ovu svetkovinu donosi i u Novi Sad.
 
Na konferenciji za novinare, održanoj u Turističkoj organizaciji grada Novog Sada, govorili su osnivač izdavačke kuće "Prometej", Zoran Kolundžija, izvršna direktorka Mačkovog podruma Đurđica Jojić Novaković i pokretač manifestacije Dan mladog portugizera, Sava Jojić.


Kao i svake godine, biće proglašen i novi vitez mladog portugizera. Ove godine to će biti Zoran Kolundžija, osnivač izdavačke kuće "Prometej", kome će titulu preneti vitez mladog portugizera za 2015, novinar i publicista, Vanja Bulić. Novi vitez mladog portugizera je rekao da između ove dve kuće postoji dosta sličnosti.

- I "Prometej" i "Mačkov podrum" teže da očuvaju i popularišu tradicionalne vrednosti Fruške gore i našeg podneblja i obavljaju svojevrsnu prosvetiteljsku misiju. Zajedničko nam je i to da su ovo porodična preduzeća koja postoje i opstaju već četvrtinu veka, kao i da su nam tu nove generacije koje treba polako da preuzmu aktivnosti – izjavio je na pres konferenciji Kolundžija.

Izvršna direktorka vinarije “Mačkov podrum” Đurđica Jojić Novaković napomenula je da se program odvija na početku Zmaj Jovine ulice i počinje od 17 sati.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

groblje JKP Vodovod i kanalizacija betanija isključenja struje sahrane novi sad bebe Daško i Mlađa opens 2019 elektrovojvodina gradsko groblje sahrane jkp lisje novosadsko porodilište lisje servisne informacije novi sad Spens almaško groblje epk 2021 Elektrodistribucija Novi Sad bez vode radosne vesti raspored sahrana novi sad OK Vojvodina havarija na vodovodu Isključenje struje novorođenčad hrana servisne informacije Fruška gora bez struje