Dan planete Zemlje: Velika biciklistička vožnja polazi s Trga slobode

Dan planete Zemlje: Velika biciklistička vožnja polazi s Trga slobode

U okviru manifestacije Dani planete Zemlje, Novosadska biciklistička inicijativa danas u 18 časova organizuje veliku biciklističku vožnju ulicama grada. Okupljanje je na Trgu slobode, a svi građani i građanke pozvani su da se uključe.

Vožnja će biti i povod za obeležavanje četiri godine od prve novosadske Kritične mase - aktivnosti koja se organizuje svakog poslednjeg petka u mesecu i koja okuplja bicikliste i biciklistkinje svih generacija.

Ruta današnje vožnje može se pogledati na ovom linku.

Svi koji su u prilici mogu na događaj poneti i plastične čepove za reciklažu i na taj način podržati akciju Čepom do smeha, navodi se u pozivu.

Međunarodni Dan planete Zemlje 22. april obeležava se brojnim aktivnostima širom sveta u nastojanju da svetska populacija postane svesna svoje odgovornosti prema planeti na kojoj živi i tako smanji negativan uticaj na životnu sredinu.

Udruženja iz Novog Sada zajednički organizuju četvorodnevnu manifestaciju koja se realizuje na nekoliko lokacija u gradu od 20. do 23. aprila, a obuhvata različite radionice, posmatranje neba, deljenje sadnica, edukativno zabavne aktivnosti i drugo.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan