Dan policije na Trgu slobode (FOTO) i (VIDEO)

Dan policije na Trgu slobode (FOTO) i (VIDEO)

Pokaznim vežbama i izložbom tehnike i naoružanja novosadska policijska uprava obeležila je danas Dan policije i slavu policije na Trgu slobode u Novom Sadu.

Pripadnici Interventne policije prikazali  su umeće borilačkih veština koje primenjuju u svakodnevnom obavljanju policijskih poslova. 

 

Posetioci su imali priliku da vide opremu koju koristi kriminalistička tehnika Policijske uprave u poslovima protivdiverzione zaštite.

 

Tu je bio i prostor sa specijalno obučenim psima koji se koriste prilikom pronalaska lica, eksplozivnih sredstava i narkotika. 

Pripadnici Policijske ispostave za intervencije i obezbeđenje objekata u ulici izveli su taktičko-pokaznu vežbu lišenja slobode izvršioca krivičnog dela iz vozila u pokretu.

 

Pripadnici Odreda žandarmerije prikazali su kako sprečavaju oružani napad na štićenu ličnost.

Načelnik Uprave novosadske policije Milorad Šušnjić kazao je da su građani imali priliku da vide spremnost policije da pravovremeno reaguje u najtežim situacijima.

- Samo u prošloj godini, zaplenili smo više od 150 kilograma narkotika, što je dvostruko više nego u prethodnom periodu, smanjen je broj krivičnih dela protiv života i tela, a izuzetne rezultate postigli smo u suzbijanju imovinskih delikata. Primera radi, broj razbojništava smanjen je u prvom kvartalu 2018. godine za preko 36 odsto, a teških krađa za 28 odsto - rekao je Šušnjić.

On je kazao da ovo jeste dan kada se sumiraju rezultati, ali i dan kada se podseća na 25 pripadnika policije koji su poginuli vršeći svoju dužnost. 

Deo atmosfere sa centralnog trga, možete pogledati u videu: 

Dan ministarstva i Dan policije obeležavaju se u znak sećanja na prvi sukob srpskih žandara sa Turcima 1862. godine koji se dogodio na Čukur česmi u Beogradu.

Oceni vest:
5
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milos

  pre 970 dana i 14 sati

  cuvari diktatorskog rezima , fuj . Zabava za sirotinju

  Oceni komentar:
  1
  5