Dan zdravlja u TC Promenada

Dan zdravlja u TC Promenada

Povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvanskog dima, Dom zdravlja Novi Sad će uzeti učešće u manifestaciji "Karavan zdravlja - Dan za zdravlje", koja se održava u utorak, 31. maja, u TC Promenada, od 14-19 sati.

Posetioci će biti u prilici da: izmere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, izračunaju body mas index, kao i da dobiju korisne savete u vezi sa odvikavanjem od pušenja. Pored ostalog, organizovano je merenje nivoa ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu, uz pomoć aparata "smokilajzer".

Svim zainteresovanima, biće održana edukacija o oralnoj higijeni, posebno usmerena ka održavanju ortodontskih  aparata i higijeni usta i zuba.

Svetska zdravstvena ogranizacija 31. maj obeležava kao Svetski dan bez duvanskog dima, kroz globalnu kampanju "Duvan: pretnja našoj životnoj sredini". Kampanja ima za cilj podizanje kolektivne svesti o razornim posledicama proizvodnje duvana (zdravstvenim, društvenim i ekonomskim).

Svake godine, život izgubi osam miliona ljudi zbog posledica izazvanih duvanom. Godišnje se uništi 3,5 miliona hektara zemlje za uzgoj duvana, što osiromašuje već oskudne svetske prirodne resurse (600.000.000 stabala posečeno za pravljenje cigareta).

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan