Danas besplatni pregled dečjih auto sedišta

Danas besplatni pregled dečjih auto sedišta

Na parkingu preko puta Master centra Novosadskog sajma u Novom Sadu danas u periodu od 12 do 14 časova "Centar za promociju bezbednosti saobraćaja" organizuje javnu akciju besplatnog pregleda dečjih auto sedišta.

Akcija je namenjena svim roditeljima i ostalim zainteresovanim licima koji žele da provere da li auto sedište koje koriste odgovara uzrastu deteta, da li je sedište pravilno postavljeno u vozilu i da li je dete pravilno vezano tokom vožnje, navodi se u pozivu.

Istraživanje koje je sproveo "Centar za promociju bezbednosti saobraćaja" pokazalo je da se više od 90 odsto dečijih sedišta neispravno koristi u saobraćaju. Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, deca u Srbiji danas češće stradaju kao putnici u vozilu nego kao pešaci jer je upotreba sistema zaštite za decu unutar vozila ispod 20 procenata.

U današnoj akciji, koja se realizuje u okviru projekta "Bezbednost se uči pre prvih koraka - Kancelarija za dečja auto sedišta" koji finansira Naftna industrija Srbije u okviru programa "Zajednici zajedno" uz podršku grada Novog Sada, pregled sedišta obaviće edukovani savetnici za auto sedišta.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan