"DANAS": Na izborima u Lučanima bilo i vozila iz novosadskih javnih preduzeća

"DANAS": Na izborima u Lučanima bilo i vozila iz novosadskih javnih preduzeća

U Lučanima, tokom održavanja lokalnih izbora 16. decembra prošle godine, prisutna su bila službena vozila 11 javnih organa i preduzeća iz različitih gradova, potvrđeno je za list "Danas" u Centru za istraživanje, transparentnost i odgovornost CRTA.

Reč je o preduzećima "Novosadska toplana" Novi Sad, JKP "Lisje", Grad Novi Sad, JKP "Čistoća" Novi Sad, JGSP "Novi Sad", Gradska uprava grada Pančeva, JKP Drugi oktobar Vršac, Poljoprivredna stručna služba Vrbas, Opštinska uprava opštine Šid, Sportski savez opštine Šid, JKP Ivanjica.

Kako prenosi "Danas", organizacija CRTA podnela je krivične prijave protiv odgovornih lica u ovim javnim preduzećima iz Novog Sada, Pančeva, Vrbasa, Vršca, Šida i Ivanjice. Prijave nadležnim tužilaštvima su poslate u vezi sa krivičnim delom zloupotrebe položaja odgovornog lica na osnovu člana 227 Krivičnog zakonika.

Kako nije izgledno da delatnost ovih preduzeća, odnosno njihovih vozila podrazumeva prisustvo na izbornom danu u Lučanima, postoji osnovana sumnja da su odgovorna lica zloupotrebila javne resurse i nanela imovinsku štetu preduzeću u nepoznatom iznosu, navode u CRTA za "Danas".

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan