Danas nova grupa „Škole roditeljstva“

Danas nova grupa „Škole roditeljstva“

Svake sedmice, od ponedeljka, do četvrtka, Dom zdravlja „Novi Sad“ organizuje novu grupu „Škole roditeljstva“, koju pohađaju budući roditelji. Svaka grupa počinje da radi ponedeljkom u 17 časova u Upravnoj zgradi Doma zdravlja, Bulevar cara Lazara 75.

„Škola roditeljstva“ je projekat koji je zamišljen da se nadogradi program već postojeće „Škole za trudnice“ i u tom smislu ide i korak dalje, uključujući u kompletnu problematiku i buduće očeve i šireći standarni sadržaj zdravstvene usluge - psihofizičke pripreme trudnice za porođaj. Osim budućih majki, edukacijama u sklopu ovog projekta obuhvatili bi se i budući očevi kako bi se zajedno pripremili za bezbedni i radosni prolazak kroz trudnoću. Školom roditeljstva, raznotematskim edukacijama, budući roditelji bi se oslobodili straha od trudnoće jer trudnoća nije bolest, kako se nažalost često tretira. Kroz edukaciju parovi bi usvajali stav o obostarnoj odgovornosti za buduće dete, zatim bi usvajali znanja o normalnim promenama koje se susreću u trudnoći i o važnosti negovanja zdravih stilova života, pre, u toku i posle trudnoće.

„Škola roditeljstva“ se odvija kroz edukaciju koju vode stručnjaci Doma zdravlja „Novi Sad“: Trudnoća i odgovornost za zdravlje, kalendar i sadržaj pregleda u trudnoći, visoko rizična trudnoća, zdravstveni problemi vezani za trudnoću, higijensko – dijetetski režim u trudnoći, faktori rizika i štetne navike u trudnoći, psihičke promene u trudnoći, stomatološka zdravstvena zaštita trudnice, fizička aktivnost u trudnoći, vežbe disanja i vežbe relaksacije i poseta i upoznavanje sa radom patronažne sestre.

Grad je izdvojio 567.219 dinara za ovaj projekat. Krajnji cilj ovog projekta je da škola roditeljstva postane implementirana praksa u Domu zdravlja i nakon završetka projekta, u decembru 2015. godine.

AKCIJA ZA MAME, TATE, BAKE, DEKE, TETKE, STRINE I OSTALE: Nije tajna da su proizvodi za bebe obično neopravdano skupi i da će prodavci dati sve od sebe da vam prodaju i nepotrebnu bebi opremu. Postoji li izlaz? Naravno - internet prodavnice! Cene su realnije, prezentacija proizvoda bolja, a niko vam u ruke ne gura gomilu slatkih stvari koje vam, vreme uvek pokaže, ne trebaju. Jedna od njih je prodavnica Eci Pec. Njen osnovni asortiman za novorođene i malo starije bebe čine Elfi i Apple program, koji se sastoji od flašica, varalica, pribora za negu i sigurnost beba, pribora za jelo, zvečki, glodalica...,  ali i proizvoda za dojilje. Zajednička karakteristike svih proizvoda su sigurnost, proveren kvalitet, usklađenost sa evropskim i svetskim standardima i dobar dizajn. I uvek je aktuelna neka akcija ili paketi po posebnim cenama. Vredi proveriti!

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan