Danas se igra Veliko kolo za Ginisa

Danas se igra Veliko kolo za Ginisa

„Veliko kolo za Ginisa“ igra se danas u 15 časova na Novom naselju, a kulturno-umetnička društva koja učestvuju u manifestaciji počela su da pristižu u Novi Sad. Očekuje se između 12.000 i 15.000 učesnika.

Na ulazu u grad u;esnike dočekuju redari (motociklisti), koji ih sprovode na 27 lokacija u osnovnim i srednjim školama. U školskim dvorištima, na trgovima i parkovima od 11 do 12.30 časova održavaju se koncerti. Svečano otvaranje „Velikog kola“ je u  15 časova, na livadi kod Gerontološkog centra na Novom naselju. Učesnike će u ime grada pozdraviti i otvoriti manifestaciju član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović, pozdraviće ih i predsednica Organizacionog odbora i predsednica Skupštine grada Jelena Crnogorac, kao i direktor Udruženja građana „Veliko kolo“ i pokretač projekta Milan Veselinović.

Cilj je da se odigra splet igara iz Srbije u najvećem kolu na svetu, što će predstavljati ulazak u „Ginisovu knjigu rekorda“ kao najveće i najduže kolo. U projektu učestvuju Srbija (veliki broj KUD-ova), Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Makedonija, Hrvatska, Italija, Mađarska, Slovenija, Nemačka, Austrija, čime manifestacija ima internacionalni karakter. Učesnici su  deca i odrasli od 7 do 77 godina.Očekuje se oko 12.000 do 15.000 ljudi u narodnim nošnjama.

Kolo će se prostirati Bulevarom kneza Miloša, Futoškim putem, Bulevarom Evrope i Bulevarom vojvode Stepe, što je krug dužine šest kilometara. Duž ulica kojima se igra kolo biće postavljeno ozvučenje po punktovima, kako bi svi učesnici čuli muziku i igrali u isto vreme.Planirane su tri igre, a to su: veliko bačko kolo, užičko kolo i katanka.

Posle najatraktivnijeg dela manifestacije, na Glavnoj bini biće organizovan koncert u kojem nastupaju poznate ličnosti. Celokupan događaj biće propraćen sa zemlje i iz vazduha. kako bi Komisija iz „Ginisove knjige rekorda“ sa sedištem u Londonu bila upućena u tok događaja. Ovakav projekat bi trebalo da pomogne još većoj afirmaciji  grada.

Pripreme za manifestaciju su počele u oktobru prošle godine.

Oceni vest:
19
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • igor

  pre 2558 dana i 12 sati

  Super

  Oceni komentar:
  0
  3
 • nbt

  pre 2558 dana i 11 sati

  super je to, nego kako ja da dodjem do stana? :)

  Oceni komentar:
  5
  5