Danas se obeležava Međunarodni dan porodice

Danas se obeležava Međunarodni dan porodice

Organizacija SOS Dečija sela Srbija, povodom današnjeg Međunarodnog dana porodice, istakla je na neophodnost stvaranja okruženja koje će podržati razvoj porodice i podršku najugroženijim porodicama.

U saopaštenju ove organizacije navode se podaci Republičkog zavoda za statistiku, iz aprila ove godine, prema kojima su najvećem riziku od siromaštva u Srbiji izložene porodice sa troje ili više dece.

Zabrinjava podatak da se 49,8 odsto višečlanih porodica nalazi u riziku od siromaštva, imajući u vidu da siromaštvo u velikoj meri utiče na porast rizika od razvoja disfunkcionalnosti u porodici i neadekvatnih uslova za rast, razvoj i obrazovanje deteta, ukazala je SOS Dečija sela Srbija.

Ta organizacij će Međunarodni dan porodice obeležiti nizom programa i aktivnosti širom Srbije.

Međunarodni dan porodice obeležićemo i u okviru programa "Solidarnost", kroz radionice i kreativne aktvnosti sa decom izbeglicama i njihovim porodicama u Prihvatnim centrima u Preševu, Bujanovcu, Adaševcima i Principovcu, navodi se u saopštenju.

Međunarodni dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kada ga je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija ustanovila, sa ciljem afirmacije porodice i porodičnih vrednosti i podizanja svesti o problemima i pitanjima porodice.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop almaško groblje matična knjiga rođenih bez struje RHMZ štrand havarija na vodovodu novorođenčad horoskopski znaci radosne vesti raspored sahrana novi sad bebe betanija elektrovojvodina JGSP "Novi Sad" novosadsko porodilište jkp novosadska toplana jkp lisje sahrane servisne informacije novi sad isključenja struje vremenska prognoza novi sad novosađani EPS raspored sahrana i ispraćaja porodilište gradsko groblje bez vode dunav servisne informacije