"Dani kubanske kulture" od 21. do 28. decembra u Novom Sadu

"Dani kubanske kulture" od 21. do 28. decembra u Novom Sadu

Manifestacija "Dani Kube u Novom Sadu" počela je u Kulturnom centru Novog Sada, otvaranjem izložbe slika "Sećanje na Če Gevaru" autorke Ljubinke Šibe Fimić.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler, ambasador Republike Kube u Srbiji Njegova Ekselencija gospodin Gustavo Trista del Todo i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović.

- Veoma mi je drago što se prvi put u Novom Sadu održava manifestacija koja nam na najlepši način, posredstvom izložbe slika, filmova i predavanja, predstavlja kulturu Kube. Ova manifestacija ukazuje na tradicionalno dobre odnose prijateljskih zemalja, Srbije i Kube, koji se pre svega ogledaju na polju kulture. Pozivam Novosađane da, do 28. decembra, posete Kulturni centar i uživaju u nekom od brojnih programa manifestacije – izjavio je Ivan Siler.

"Dani kubanske kulture" biće održani od 21. do 28. decembra u Kulturnom centru Novog Sada. Pored izložbe slika "Sećanje na Če Gevaru" Novosađani će u okviru manifestacije imati priliku da prisustvuju predavanju Horhea Gonsalesa i da pogledaju kubanske filmove "Sećanja na nerazvijenost", "Hose Marti: Oko kanarinca", "Ilegalci", "Lepotica iz Alhambre", "Stanica Havana", "Igrati sa Margo" i "Slobodna Kuba" koji će biti prikazani u Velikoj sali Kulturnog centra, kao deo programa "Euro-in film" festivala.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan