Dani otvorene umetnosti u Novom Sadu od 28. septembra do 4. oktobra

Dani otvorene umetnosti u Novom Sadu od 28. septembra do 4. oktobra

Manifestacija NOA - Novi Sad Open Art održava se četvrti put, i to od 28. septembra do 4. oktobra, a akcenat je na afirmaciji vizuelnih umetnika, istoričara umetnosti, kreiranju nove publike i uključivanju dece u sadržaje, kako u sklopu publike, tako i kao učesnike.

Festival NOA - Novi Sad Open Art biće održan u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada i u staroj streljani Eđšeg.

Manifestacija NOA - Novi Sad Open Art predstavlja projekat sa ciljem promocije mladih umetnika do 35 godina i približavanje savremene umetnosti građanima kroz interaktivne sadržaje.

NOA je nastala kao prvi korak širenja mreže nove umetničke scene u Srbiji, koju je otpočela manifestacija "Beograd Open Art-BOA". Karakteristika Open Art projekta je gerilski, blitzkrieg karakter i ima nameru da munjevitom, jednodnevnom intervencijom pokuša da u tri koraka predstavi mlade umetnike i olakša im put do pažnje javnosti i tržišne razmene vrednosti.

Ceo ovaj projekat osmislile su četiri kustoskinje iz Beograda, a Sunčica Marković, akademska slikarka i pomoćnica direktora KCNS učestvovala je kao jedna od kustoskinja u beogradskom projektu i tu se rodila ideja da se ovako jedan kvalitetan projekat čiji je cilj podrška mladim akademskim umetnicima, implementira i u našem gradu, a KCNS je odmah prepoznao vrednost koju bi NOA imala za naše umetnike.

Događaj je drugačiji od svega do sad viđenog kod nas jer nudi otvoren pristup i prema publici i prema umetnicima. Umetnicima smo pružili ono što im je danas manje dostupno: priliku da se predstave raznovrsnoj publici i da prodaju svoja dela, kao poruku da u Srbiji za njih ima budućnosti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane RHMZ novosadsko porodilište servisne informacije novi sad novosađani vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod jkp novosadska toplana štrand Vreme u Novom Sadu novorođenčad raspored sahrana novi sad bez struje bez vode policija bebe servisne informacije Futog isključenja struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Petrovaradin JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina gradsko groblje jkp lisje Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode betanija Elektrodistribucija Novi Sad