Dani otvorene umetnosti u Novom Sadu od 28. septembra do 4. oktobra

Dani otvorene umetnosti u Novom Sadu od 28. septembra do 4. oktobra

Manifestacija NOA - Novi Sad Open Art održava se četvrti put, i to od 28. septembra do 4. oktobra, a akcenat je na afirmaciji vizuelnih umetnika, istoričara umetnosti, kreiranju nove publike i uključivanju dece u sadržaje, kako u sklopu publike, tako i kao učesnike.

Festival NOA - Novi Sad Open Art biće održan u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada i u staroj streljani Eđšeg.

Manifestacija NOA - Novi Sad Open Art predstavlja projekat sa ciljem promocije mladih umetnika do 35 godina i približavanje savremene umetnosti građanima kroz interaktivne sadržaje.

NOA je nastala kao prvi korak širenja mreže nove umetničke scene u Srbiji, koju je otpočela manifestacija "Beograd Open Art-BOA". Karakteristika Open Art projekta je gerilski, blitzkrieg karakter i ima nameru da munjevitom, jednodnevnom intervencijom pokuša da u tri koraka predstavi mlade umetnike i olakša im put do pažnje javnosti i tržišne razmene vrednosti.

Ceo ovaj projekat osmislile su četiri kustoskinje iz Beograda, a Sunčica Marković, akademska slikarka i pomoćnica direktora KCNS učestvovala je kao jedna od kustoskinja u beogradskom projektu i tu se rodila ideja da se ovako jedan kvalitetan projekat čiji je cilj podrška mladim akademskim umetnicima, implementira i u našem gradu, a KCNS je odmah prepoznao vrednost koju bi NOA imala za naše umetnike.

Događaj je drugačiji od svega do sad viđenog kod nas jer nudi otvoren pristup i prema publici i prema umetnicima. Umetnicima smo pružili ono što im je danas manje dostupno: priliku da se predstave raznovrsnoj publici i da prodaju svoja dela, kao poruku da u Srbiji za njih ima budućnosti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad sahrane novi sad vremenska prognoza horoskopski znaci Dom zdravlja JKP Vodovod i kanalizacija bez grejanja bebe bez vode jkp lisje betanija Elektrodistribucija Novi Sad novosađani elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište horoskop dnevni horoskop Isključenje struje isključenje grejanja Hitna pomoć servisne informacije novi sad novosadska policija klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević jkp novosadska toplana isključenja struje bez struje