DANI SRPSKE U SRBIJI: Na Trgu slobode održan koncert "U zagrljaju zavičaja"

DANI SRPSKE U SRBIJI: Na Trgu slobode održan koncert "U zagrljaju zavičaja"

Кoncert ''U zagrljaju zavičaja'' održan je u četvrtak na Trgu slobode u Novom Sadu, a u okviru manifestacije ''Dani Srpske u Srbiji 2019''.

Tom prilikom nastupili su КUD ''Sonja Marinković'' iz Novog Sada, КUD ''Veselin Masleša'' iz Banjaluke, ansambl narodnih igara i pesama Кosova i Metohije ''Venac'' iz Gračanice, a nakon njih publici se predstavila etno grupa ''Iva''.

Кoncert su organizovali Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima APV, uz podršku Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

– Republika Srpska ima značajnu korist od ove manifestacije, jer mi afirmišemo naš privredni, kulturni i svaki drugi identitet. Siguran sam da će ovaj događaj prerasti u tradiciju i da će ga negovati i buduća pokolenja. Ovim mi pokazujemo svetu da su naši odnosi transparentni, na zakonu zasnovani, kao i na sporazumu koji smo potpisali o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Republike Srbije – naglasio je na otvaranju manifestacije predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.


Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji 2019" trajaće do 10. septembra, a 23 programa biće održano u dvadeset jednom gradu Srbije.

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • posmatrač sa strane

  pre 538 dana i 19 sati

  jednom i u ovoj kasabi nešto lijepo da se desi, bravo za izvođače i organizatore!

  Oceni komentar:
  3
  2