"Dani Ukrajine" od 16. do 24. maja u Kulturnom centru Novog Sada

"Dani Ukrajine" od 16. do 24. maja u Kulturnom centru Novog Sada

U Kulturnom centru Novog Sada, u utorak, 16. maja, u Klubu "Tribina mladih" počeće manifestacija "Dani Ukrajine", koja će trajati do srede, 24. maja.

Manifestacija će početi otvaranjem izložbe "Istorija odnosa Ukrajine i Srbije"  u Klubu "Tribina mladih" u 17 časova, a nastaviće se okruglim stolom "Novi Sad i ukrajinske regije – istorija bratimljenja".
 
Izložba se sastoji od 20. panoa sa tekstom i slikama o istoriji ukrajinsko-srpskog prijateljstva, počev od Stare Rusije, preko Kozaka, ukrajinskih monaha na Fruškoj Gori sve do Drugog svetskog rata; doseljavanja Ukrajinaca i Rusina na prostore Srbije i današnje saradnje Ukrajine i Srbije, sa akcentom na glavna dostignuća u oblasti kuluture, nauke i obrazovanja.
 
- Cilj ove izložbe je da prikaže kako su ukrajinski i srpski narod oduvek bili prijatelji i imali blisku kulturu i tradiciju – poručuje se u saopštenju Kulturnog centra grada.
Na otvaranju će se prisutnima obratiti ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič,  direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić i šefica delegacije gradske uprave Lavova Natalija Bunda. 
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode elektrovojvodina novosadsko porodilište RHMZ protest taksista raspored sahrana novi sad sahrane novi sad Aleksandar Vučić matičar novi sad Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad isključenje vode Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novosadska policija KCV 27. novosadski maraton novosađani betanija isključenja struje bebe jkp novosadska toplana vremenska prognoza novi sad bez struje JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje izmena režima saobraćaja