"Dani Ukrajine" od 16. do 24. maja u Kulturnom centru Novog Sada

"Dani Ukrajine" od 16. do 24. maja u Kulturnom centru Novog Sada

U Kulturnom centru Novog Sada, u utorak, 16. maja, u Klubu "Tribina mladih" počeće manifestacija "Dani Ukrajine", koja će trajati do srede, 24. maja.

Manifestacija će početi otvaranjem izložbe "Istorija odnosa Ukrajine i Srbije"  u Klubu "Tribina mladih" u 17 časova, a nastaviće se okruglim stolom "Novi Sad i ukrajinske regije – istorija bratimljenja".
 
Izložba se sastoji od 20. panoa sa tekstom i slikama o istoriji ukrajinsko-srpskog prijateljstva, počev od Stare Rusije, preko Kozaka, ukrajinskih monaha na Fruškoj Gori sve do Drugog svetskog rata; doseljavanja Ukrajinaca i Rusina na prostore Srbije i današnje saradnje Ukrajine i Srbije, sa akcentom na glavna dostignuća u oblasti kuluture, nauke i obrazovanja.
 
- Cilj ove izložbe je da prikaže kako su ukrajinski i srpski narod oduvek bili prijatelji i imali blisku kulturu i tradiciju – poručuje se u saopštenju Kulturnog centra grada.
Na otvaranju će se prisutnima obratiti ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič,  direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić i šefica delegacije gradske uprave Lavova Natalija Bunda. 
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan