DaNS: Poziv za javnu raspravu o planu Kineske četvrti

DaNS: Poziv za javnu raspravu o planu Kineske četvrti

DaNS poziva građane da prisustvuju javnoj sednici komisije za planove na kojoj će jedna od tačaka dnevnog reda biti i podnete primedbe, predlozi i sugestije na Nacrt plana detaljne regulacije Kineske četvrti sa Češkim magacinom u Novom Sadu.

Sednica će se održati u sredu, 8. februara 2017. godine, u zgradi Skupštine grada Novog Sada, Žarka Zrenjanina br.2, u Plavoj sali na I spratu, sa početkom u 9 časova.

DaNS je zajednički u kordinaciji i dogovoru sa trenutnim korisnicima Kineske četvrti, drugim zainteresovanim udruženjima građana i pojedincima iz struke, podneo nekoliko primedbi na predloženi plan. Zajedničke primedbe predložene su u smeru planskog i pažljivog odnosa prema postojećoj ambijentalnoj celini, kao i zadržavanja postojećih korisnika i sadržaja koji su delovanjem na ovoj lokaciji kroz duži niz godina doprineli stvaranju raznolikog i kreativnog ambijenta. Ovaj cilj predložen je kroz nekoliko stavki u primedbama:

  • Uvođenje u plan obavezu raspisivanja javnog arhitektonsko-urbanističkog konkursa, sprovedenog ujedno sa postupkom javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije, a koji bi doneo sveukupnu viziju razvoja ove lokacije i pažljivije definisao programski sadržaj.
  • Obavezu angažovanja nezavisnog stručnog veštačenja boniteta postojećih objekata, posle koje bi se utvrdio tačan obim rekonstrukcija objekata, rušenja, dogradnje i sl.
  • Bližeg procentualnog definisanja odnosa komercijalnih i kulturnih sadržaja predviđenih u objektima, koji bi se naknadno precizno definisali u raspisu konkursa.

Za sprovođenje svih ovih tačaka, DaNS je ponudio punu logističku i stručnu pomoć, a sve u cilju što kvalitetnije realizacije ovog projekta od opšteg interesa za sve građane i građanke.

Zato vas još jednom pozivamo da u što većem broju prisustvujemo ovoj sednici i tako pokažemo zainteresovanost za procese razvoja Grada koji se tiču svih nas i sprovode u naše ime.

Takođe, o problematici ovog plana možete čuti više u emisiji Nema na čemu na RTV.

Izvor: http://dans.org.rs

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod bebe novosadska policija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina RHMZ horoskop JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište sahrane Vreme u Novom Sadu novorođenčad servisne informacije betanija jkp lisje servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo maturanti vremenska prognoza novi sad Isključenje struje vremenska prognoza raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana gradsko groblje isključenje vode novosađani bez vode Spens bez struje isključenja struje