Darko Bajić snima film o Svetozaru Miletiću u restoranu "Balkan ekspres"

Darko Bajić snima film o Svetozaru Miletiću u restoranu "Balkan ekspres"

Ekipa filma "Svetozar Miletić", posle Beograda i Vršca stigla je i u Novi Sad. Film o nekadašnjem uglednom advokatu, političaru, gradonačelniku Novog Sada snima se u restoranu "Balkan ekspres", u Petrovaradinu. Nakon toga istorija će, na filmskom platnu, oživeti i u Subotici i Somboru.

Pre bezmalo mesec dana u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu pala je prva klapa biografsko-istorijskog filma "Svetozar Miletić", po scenariju Milovana Vitezovića i u režiji Darka Bajića. Poslednjih dana oktobra snimano je i u Gradskoj kući u Vršcu. Na red je došao i Novi Sad, grad u kojem je Miletić bio gradonačelnik, tačnije restoran "Balkan Ekspres021" u Petrovaradinu, mesto oko kog se ispredaju brojne legende i na kom je 1705. postojala prva pivara na teritoriji Srbije.

"Ovaj spektakl, film o Svetozaru Miletiću u stvari je jedan moj put do mašte i put do istorije, a i sa druge strane put do otkrivanja svega onoga što se stvarno desilo…. Ono što mogu da poručim gledaocima jeste da će pored ove doze istorije, da se ne uplaše od toga, imati jednu izuzetno interesantnu melodramu sa velikim brojem sjajnih, zaista najboljih glumaca koje ova zemlja ima", rekao je Darko Bajić, režiser.


"Svakog jutra ustanem pa drhtim koga to treba da igram. Prilazim ovom liku sa velikim poštovanjem, čak i strahopoštovanjem. Drago mi je što se napokon desilo to vreme kad mi ne moramo da slavimo samo neke ideološke heroje, nego i da slavimo i neke nacionalne heroje i ljude koji su mnogo učinili za ovaj narod i za ovu zemlju", rekao je Ljubomir Bandović, glumac.

Podsetimo, ostvarenje koje prati život i rad uglednog advokata i borca za prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji podržali su Ministarstvo kulture, Pokrajinska vlada i Filmski centar Srbije. Premijera je u maju 2020.

 

 

 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan