Daško i Mlađa za "Dojče Vele": Radio sa stavom postoji samo na internetu

Daško i Mlađa za "Dojče Vele": Radio sa stavom postoji samo na internetu

S osvrtom na trenutnu situaciju u novosadskom O radiju, omiljeni gradski radio voditelji izneli svoj stav o slobodi medija danas.

Kao i mnoge radio stanice pre njih, O radio se našao pred pitanjem opstanka, a njihovi novinari pred dilemom da li konačno dići ruke od medija.

- Model se prenosi kao (loša) agencijska vest: prvo se promeni uređivačka struktura, pa politika. Pa se ukinu emisije, pa se ukinu novinari. Obrazloženja su formalna, a suština jasna: nije više problem misliti drugačije, nego je problem misliti uopšte – kaže za "Dojče Vele" radijski voditelj Daško Milinović.

Njegov kolega Mladen Urdarević s kojim vodi jutarnji program "Alarm" i on, već su veterani u selidbi s jedne na drugu radio stanicu.

- Jedan od najvećih razloga zašto se selimo jeste situacija poznatija kao formatiranje radija, a to je recept koji je stigao iz EU za zemlje s jeftinijim ulaznicama. Za njih se pravi posebna vrsta radija, govorni program od 15 sekundi, programirana priča čoveka-robota bez mišljenja, bez stava, uz glupe konstatacije i svako odsustvo ličnosti. A onda idu četiri pesme – priča za "Dojče Vele" Mladen Urdarević.

- To je "vinamp s greškom". Prvi put se desilo da je došla ekipa džibera i divljaka koja je rekla da ne sme da postoji disonantni ton nigde, pa čak ni na internet-radiju, za koji su se već postarali da može da ga sluša veoma malo ljudi – dodaje Milinović.

Više o tome šta su još rekli Daško i Mlađa na ovu temu pročitajte ovde

Oceni vest:
6
66

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan