Nacrt Generalnog urbanističkog plana (GUP) Novog Sada do 2030. godine nalazi se na javnom uvidu do 5. februara. U pitanju je krovni dokument kojim se utvrđuje strategija urbanističkog razvoja grada kroz definisanje namene prostora, granice građevinskog područja, gradnje infrastrukture.

Prezentovan nacrt GUP-a Novog Sada do 2030. godine


U cilju podsticanja stručne polemike o ovom strateškom dokumentu za grad Novi Sad, portal Gradnja.rs organizuje 27. januara u 18 sati panel debatu na kojoj će učestvovati predstavnici JP "Urbanizam" među kojima će biti i Dušan Miladinović, direktor, kao i predstavnici Društva arhitekata Novog Sada: dipl. inž. arh. Miljan Cvijetić, Predsednik Društva arhitekata Novog Sada, dipl. inž. arh. Slobodan Jović, član upravnog odbora DaNS-a i mast. inž. arh. dr Aleksandar Bede, takođe član upravnog odbora Društva arhitekata Novog Sada.

Moderator panela biće dipl. građ. inž. Igor Conić, urednik portala Gradnja.rs

Panel debatu moći ćete pratiti uživo na portalu Gradnja.rs kao i Jutjub kanalu, a debata će biti dostupna za gledanje i nakon njenog završetka.

Pitanja za učesnike panela možete postaviti u komentaru na ovaj članak na portalu Gradnja.rs ili tokom trajanja panela na njihovom Jutjub kanalu.

Debata će biti održana u četvrtak 27. januara s početkom u 18h. Predviđeno vreme trajanja panela 120 minuta.

EKOLOŠKI FRONT: Da li su Novosađani dobrodošli na Javnu prezentaciju GUP-a?

Novosadska udruženja pozivaju arhitekte da osude ponašanje pomoćnice direktora "Urbanizma"


Podsećamo, u Amfiteatru Spensa su održane tri javne prezentacije GUP-a, a situacija u sali je često bila veoma tenzična. Najveće interesovanje građana bilo je na poslednjoj prezentaciji koja je održana prošlog petka. Jedna od stvari koje ekološki aktivisti iz Novog Sada zameraju Miladinoviću je i to što je nedavno izjavio kako DaNS nije strukovno, već udruženje građana i da kapaciteti tog udruženja ne mogu da se mere sa kapacitetima JP "Urbanizam".