Deca maskenbalom obeležila jubilej biblioteke

Deca maskenbalom obeležila jubilej biblioteke

Toržestvenim balom, tradicionalnim dečjim maskenbalom, danas je na uglu Dunavske i Gimnazijske ulice obeleženo je 170 godina Gradske biblioteke i 60 godina od osnivanja Dečjeg odeljenja.

U programu su učestvovali dečji orkestar „Limanski bećari” pod dirigentskom palicom Florijana Balaža, Plesna škola „Alegro”, Muzičko-plesni teatar „Iskrice” i umetnica Vila Četkica.

- Svake godine Dečji maskenbal je tematski, na osnovu likova iz dečjih knjiga. Ove godine organizovali smo svečani bal, s obzirom da obeležavamo dva velika jubileja. Mališani su se obukli najlepše što su mogli, a tročlani žiri ocenjivaće kostime i najboljima dodeliti vredne nagrade, knjige, časopise, igračke, slatkiše. Biraće najlepše odevenog dečaka i devojčicu koji će dobiti prvu nagradu, a spremne su još četiri nagrade za drugo i treće mesto – rekla je rukovodilac Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke Katarina Novaković.

Gradska biblioteka u Novom Sadu najstarija je ustanova kulture čiji je osnivač grad. Ove godine obeležava 170 godina od osnivanja i šest decenija rada Dečjeg odeljenja koje se prostire na 80 kvadrata i namenjeno je deci od najmlađeg uzrasta do 14 godina.

Najmlađi članovi Gradske biblioteke su bebe. Dečje odeljenje Gradske biblioteke godinama sarađuje s novosadskim vrtićima i srednjim školama. Tokom cele godine organizuju aktivnosti za mališane, kreativne radionice, čija osnova je uvek knjiga. Pisci dečjih knjiga dolaze u posetu i predstavljaju svoja najnovija dela, a stvaralaštvo ilustratora prikazuje se na izložbama.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zlatko

  pre 1642 dana i 16 sati

  Najlepše dve frajle na zadnjoj slici...

  Oceni komentar:
  0
  2