DEČIJA BOLNICA: Na magnetnu rezonancu čeka 750 mališana

DEČIJA BOLNICA: Na magnetnu rezonancu čeka 750 mališana

U toku akcija za nabavku magnetne rezonance za potrebe Dečje bolnice u Novom Sadu.

Više od 750 mališana u Vojvodini čeka pregled magnetnom rezonancom, dijagnostičkim aparatom koji nedostaje novosadskoj Dečjoj bolnici, ali se njegova nabavka očekuje uskoro. Podržavajući akciju Fondacije "Magnet za ljubav", koja već dve godine prikuplja novac za kupovinu, Pokrajinska vlada najavila je finansijsku pomoć.

- Nabavka magnetne rezonance veoma je značajna, jer će obezbediti da mališani iz cele Vojvodine dobiju najbolju brigu i negu tokom lečenja – rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević u ponedeljak povodom sastanka sa rukovodstvom Dečje bolnice i predstavnicima kompanije NIS, koja se na poziv Pokrajinske vlade uključila u akciju "Magnet za ljubav".

Milićević je dodao da će Pokrajinska vlada pružiti finansijsku pomoć, kao i pomoć u eventualnoj dogradnji dela Dečje bolnice, koju bi finansirala, jer smeštaj magnetne rezonance zahteva posebne prostorno-tehničke uslove.

Do sada je na račun Fondacije "Magnet za ljubav" uplaćeno oko 33 miliona dinara. Njen upravitelj dr Goran Bekavac posebno je naglasio da su od momenta kada je Pokrajinska vlada podržala pomenutu akciju, prikupljena sredstva udvostručena.

Nabavkom magnetne rezonance, bolnica u Novom Sadu bila bi jedina dečija zdravstvena ustanova na teritoriji Vojvodine. Osim toga, aparat će omogućiti godišnje oko 4.000 pregleda, umesto 800 kao dosad. Period čekanja na preglede značajno će biti skraćen, a smanjiće se i pritisak pacijenata na ostale zdravstvene ustanove, koje uslužno obavljaju ovakve preglede za potrebe Instituta.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan