Dečija bolnica: Otvorene dve sterilne sobe za decu obolelu od raka

Dečija bolnica: Otvorene dve sterilne sobe za decu obolelu od raka

Prostor je renoviran prema najvišim medicinskim standardima, opremljen savremenom medicinskom opremom, krevetima na električni pogon, krevetom za transport, dodatnim krevetima za roditelje/pratioce, infuzionim pumpama, klima uređajima i tv aparatima.

Na hemato-onkološkom odeljenju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu u utorak 24. jula otvorene su dve sterilne sobe, namenjene mlađim pacijentima kojima je potrebna posebna nega tokom lečenja od malignih bolesti, saopštilo je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR.

Prostor od 35 metara kvadratnih kompletno je renoviran i opremljen, te pretvoren u dve sterilne sobe sa kupatilom i posebnim delom za održavanje higijene odeće.

Inicijativu za opremanje sterilnih soba pokrenuo je NURDOR, a renoviranje je omogućeno zahvaljujući saradnji sa donatorima "koji su svoje znanje i materijalna sredstva stavili u službu unapređenja kvaliteta lečenja dece obolele od raka". U pitanju je donacija vredna dva miliona dinara, prenosi Radio televizija Vojvodine.

- Sa posebnim ponosom objavljujem da je, zahvaljujući NURDOR-u, hemato-onkološko odeljenje u Novom Sadu, pored Niša i Kragujevca, u poslednja tri meseca, treće odeljenje na kome su značajno poboljšani uslovi lečenja mališana obolelih od raka – rekla je predsednica NURDOR-a Joland Korora.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan