DEČIJE SELO: Predstavljen projekat "Klikom do samostalnosti" (FOTO)

DEČIJE SELO: Predstavljen projekat "Klikom do samostalnosti" (FOTO)

Projekat pod nazivom "Klikom do samostalnosti – kroz Dečije selo u virtuelni svet" predstavljen je danas u Dečijem selu u Sremskoj Кamenici.

Kako se navodi i saopštenju iz Gradske kuće, ovaj projekat ima za cilj kreiranje stimulativnog okruženja i motivisanje mladih za usvajanje praktičnih znanja i sticanje veština, kako bi se lakše prilagodili, te brže adaptirali na zahteve koje diktira savremeno tržište rada, kako u virtuelnom tako i u realnom okruženju.Prilikom svog izlaganja, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin naglasio je da većina događaja u toku godine u Novom Sadu koju pokriva njegov resor protekne u duhu sporta, a da su dešavanja vezana za omladinu nepravedno zapostavljena te im, kako je rekao, treba dati više na značaju.

- Grad Novi Sad ima odličnu saradnju sa omladinskim organizacijama. Dokaz za to je osvojena titula za Omladinsku prestonicu Evrope za 2019. godinu koja je rezultat zajedničkog truda rada i napora omladinskog sektora u gradu i same lokalne administracije, koja je dala vetar u leđa toj divnoj omladini. Cilj je ostvaren i Novi Sad može sada da posluži samo kao primer drugima, i voljni smo da naša iskustva na polju omladinske politike podelimo sa svima koji to žele – istakao je Ognjen Cvjetićanin, a nakon toga prisutnima je prezentovao Lokalni akcioni plan politike za mlade Grada Novog Sada za period 2015. do 2018. godine kao i njegove prioritetne ciljeve."Кlikom do samostalnosti" je inovativni model koji kombinuje različite pristupe i metode rada iz oblasti inovativne pedagogije, e-obrazovanja, e-zapošljavanja, stručne prakse i mentoringa sa ciljem da podigne kapacitete, motiviše, te podstakne mlade iz Dečijeg sela da u procesu traženja zaposlenja uključe i mogućnosti koje pruža internet.

Nakon teorijskog dela onlajn obuke iz osnova IКT administracije, 25-oro mladih iz Dečijeg sela imaće mogućnost da primene stečena znanja i veštine kroz praktičan rad u kompanijama koje su članovi partnersko-mentorske mreže. Tokom projekta mlade će pratiti, motivisati, usmeravati i podržavati mentori koji će proći posebno struktuiranu obuku za rad sa mladima iz socijalno ugroženih kategorija, upravo kako bi u potpunosti i na najbolji način mogli da odgovore na potrebe mladih iz Dečijeg sela.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Fruška gora Spens jkp lisje elektrovojvodina lisje havarija na vodovodu JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad bez struje betanija bebe opens 2019 servisne informacije raspored sahrana novi sad bez vode isključenja struje novosadsko porodilište radosne vesti sahrane novi sad novorođenčad almaško groblje sahrane OK Vojvodina gradsko groblje Isključenje struje Daško i Mlađa hrana epk 2021 Elektrodistribucija Novi Sad groblje