DEČIJE SELO: Predstavljen projekat "Klikom do samostalnosti" (FOTO)

DEČIJE SELO: Predstavljen projekat "Klikom do samostalnosti" (FOTO)

Projekat pod nazivom "Klikom do samostalnosti – kroz Dečije selo u virtuelni svet" predstavljen je danas u Dečijem selu u Sremskoj Кamenici.

Kako se navodi i saopštenju iz Gradske kuće, ovaj projekat ima za cilj kreiranje stimulativnog okruženja i motivisanje mladih za usvajanje praktičnih znanja i sticanje veština, kako bi se lakše prilagodili, te brže adaptirali na zahteve koje diktira savremeno tržište rada, kako u virtuelnom tako i u realnom okruženju.Prilikom svog izlaganja, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin naglasio je da većina događaja u toku godine u Novom Sadu koju pokriva njegov resor protekne u duhu sporta, a da su dešavanja vezana za omladinu nepravedno zapostavljena te im, kako je rekao, treba dati više na značaju.

- Grad Novi Sad ima odličnu saradnju sa omladinskim organizacijama. Dokaz za to je osvojena titula za Omladinsku prestonicu Evrope za 2019. godinu koja je rezultat zajedničkog truda rada i napora omladinskog sektora u gradu i same lokalne administracije, koja je dala vetar u leđa toj divnoj omladini. Cilj je ostvaren i Novi Sad može sada da posluži samo kao primer drugima, i voljni smo da naša iskustva na polju omladinske politike podelimo sa svima koji to žele – istakao je Ognjen Cvjetićanin, a nakon toga prisutnima je prezentovao Lokalni akcioni plan politike za mlade Grada Novog Sada za period 2015. do 2018. godine kao i njegove prioritetne ciljeve."Кlikom do samostalnosti" je inovativni model koji kombinuje različite pristupe i metode rada iz oblasti inovativne pedagogije, e-obrazovanja, e-zapošljavanja, stručne prakse i mentoringa sa ciljem da podigne kapacitete, motiviše, te podstakne mlade iz Dečijeg sela da u procesu traženja zaposlenja uključe i mogućnosti koje pruža internet.

Nakon teorijskog dela onlajn obuke iz osnova IКT administracije, 25-oro mladih iz Dečijeg sela imaće mogućnost da primene stečena znanja i veštine kroz praktičan rad u kompanijama koje su članovi partnersko-mentorske mreže. Tokom projekta mlade će pratiti, motivisati, usmeravati i podržavati mentori koji će proći posebno struktuiranu obuku za rad sa mladima iz socijalno ugroženih kategorija, upravo kako bi u potpunosti i na najbolji način mogli da odgovore na potrebe mladih iz Dečijeg sela.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan