Dečja auto-sedišta nepravilno koristi 95 odsto Novosađana

Dečja auto-sedišta nepravilno koristi 95 odsto Novosađana

Na javnoj akciji besplatnog pregleda dečijih auto-sedišta, koja je danas održana pregledano je oko 40 vozila, a rezultati akcije pokazali su da se 95 odsto auto-sediista koristi nepravilno.

- Kao najveći problem, uočeno je da deca nisu pravilno pričvršćena u sedištu, da sedišta nisu pravilno postavljena u automobilima, kao i to, da sedišta koja se koriste ne odgovaraju uzrastu deteta – rekla je predsednica Centra za promociju bezbednosti saobracaja Marijana Jovanović.

Sedišta su danas, na parkingu preko puta Master centra u Novom Sadu, pregledali edukovani savetnici za auto-sedišta, zajedno sa novog generacijom polaznika obuke za savetnike, a akciju, koju je organizovao Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, finansirao je Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima Grada Novog Sada. Akciju je podržala i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana izmena režima saobraćaja isključenje vode Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu sahrane novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani mural horoskop klisa bez vode elektrovojvodina bez struje isključenja struje jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević JGSP "Novi Sad" raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija betanija Isključenje struje bebe raspored sahrana i ispraćaja novosadska policija novosadsko porodilište intervju servisne informacije novi sad izmena trase autobusa servisne informacije novorođenčad