Dečja bolnica: Stanje devojčice koju je izujedao šarplaninac stabilno

Dečja bolnica: Stanje devojčice koju je izujedao šarplaninac stabilno

Sedmogodišnjakinja koju je u nedelju popodne na Kamenjaru izujedao pas, u stabilnom je stanju nakon jučerašnje operacije.

Kako saznaje novosadski Radio 021, sedmogodišnju N. Š. je u tu zdravstvenu ustanovu dovezla Hitna pomoć, zbog sumnji na teže povrede desne potkolenice i stopala. Ona je odmah je operisana i trenutno se nalazi van životne opasnosti, ali lekari čekaju još nekoliko dana kako bi utvrdili da li će biti potrebno izvršiti još neke intervencije, rekao je portparol Dečije bolnice Dušan Vuković.

Da podsetimo, N. Š. i njen otac (38) povređeni su juče tokom šetnje, kad ih je izujedao šarplaninac koji je izleteo iz dvorišta jedne od kuća na Kamenjaru. Prema rečima očevidaca, pas je bez ikakvog povoda prvo napao devojčicu, a nakon što joj je otac priskočio u pomoć, napao je i njega. Ceo incident se iznenadno završio, kako je i počeo.

- Pas nikad nije pravio nikakve probleme i skoro deset godina živi u kućici nadomak gradilišta i svi ga znaju i hrane ga. Njega je davno doveo neki investitor da mu čuva građevinski materijal, ali je pas, koga zovu Lepa, ostao tu u odomaćio se, izjavio je za "Blic" radnik s obližnjeg gradilišta.

Direktor JKP "Zoohigijena i veterina" Aleksandar Bursać rekao je da za sada zna da pas nije čipovan, da ima vlasnika, koji je u vreme incidenta i bio na placu, te da će ta osoba i odgovarati za nesavesno držanje pasa. Pas je u međuvremenu sklonjen sa ulice radi bezbednosti građana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan