Dečje predstave u "Eđšegu" do kraja školske godine

Dečje predstave u "Eđšegu" do kraja školske godine

Na inicijativu Fondacije "Novi Sad 2021" u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada i Udruženjem umetnika "Visoko C" najmlađi sugrađani imaće priliku da do kraja školske godine uživaju u sedam predstava koje će biti izvedene u bivšoj streljani "Eđšeg", koji se nalazi u Ulici Antona Čehova 4, svake nedelje do 11. juna u terminima od 10h i 11.30h.

Kao jedan od stubova projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" postavljena je međusektorska saradnja. Nastojeći da ispuni taj zadatak Fondacija "Novi Sad 2021 u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada, kao predstavnika javne institucije kulture i Udruženja umetnika "Visoko C", kao predstavnika privatnog, odnosno vaninstitucijalnog organizovanja, pripremila je program za najmlađe sugrađane.

U bivšoj streljani "Eđšeg", nekada sportskom društvu, a danas rekonstruisanom prostoru predviđenom za kulturne sadržaje, u periodu od 23. aprila do 11. juna biće izvedeno sedam predstava za decu, od kojih će dve imati premijeru. Mališani će uživati u predstavama, tačnije dečijim operama  sa glumom, plesom, pevanjem, muzikom kao što su "Snežana" i "Crvenkapa" ili u "Medvedova ženidba", "Ježeva kućica" i "Priče sa salaša". Ujedno, za njih će premijerno biti izvedena "Pepeljuga" i Mocartova "Bastijen i Bastijena".

Repertoar (svaka predstava biće izvedena u dva termina, od 10h i 11.30h):

23.04. P. Krstić - "Snežana"

30.04. P. Jovanović - "Crvenkapa"

07.05. Z. Jovanović - "Medvedova ženidba" i "Ježeva kućica"

14.05. P. Krstić -  "Snežana"

21.05. Z. Jovanović - "Priče sa salaša"

28.05. P. Jovanović - "Crvenkapa"

04.06. E. Poldini - "Pepeljuga" -  premijera

11.06. V. A. Mocart  - "Bastijen i Bastijena" - premijera

Karte po ceni od 300 dinara prodavaće se neposredno pred predstave, od 9-10h i od 10.45 -11.30h u "Eđšegu". Za organizovane posete, više od 20, cena karte biće 250 dinara. Više informacija dostupno je na Facebook stranici “Visoko C”. Ovim projektom Fondacija "Novi Sad 2021" ispunila je još nekoliko od zadataka pred sebe postavila. Naime, kako je sam prostor bivše streljane "Eđšeg" van centra grada ovo je još jedan pozitivan korak u decentralizaciji kulturnih sadržaja, odnosno izmeštanju kulturnih događaja koji su do sada, u najvećem broju, bili "rezervisani" za centar grada. 

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • zana

  pre 428 dana i 2 sata

  Ko je napisao ovaj članak pa ga dao na portal? Decentralizacija kulturnih sadržaja??? A dvorac je na 10 minuta pešaka do centra i ovo je samo mini projekat koji traje svega 16 predstava. Prvo 300 dinara je puno jer je to po osobi tako da roditelj plaća isto (sigurno bi naglasili da je pratnja besplatna). Drugo šta će biti posle toga?

  Oceni komentar:
  1
  0
bez struje štrand klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod Spens novosadsko porodilište RHMZ Srbija elektrovojvodina Vreme u Novom Sadu Isključenje struje zdravlje horoskop Petrovaradin isključenja struje istraživanje betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novi sad jkp novosadska toplana novorođenčad horoskopski znaci ljubavni horoskop novosađani Hitna pomoć bez vode servisne informacije novi sad isključenje vode bebe