Defile mažoretkinja u Novom Sadu: Promocija praznika mimoze (FOTO)

Defile mažoretkinja u Novom Sadu: Promocija praznika mimoze (FOTO)

Turistička organizacija Herceg Novi organizovala je Karavan mimoze u Novom Sadu, odnosno defile mažoretki i klovnova praćen autentičnom muzikom.

Defile mažoretkinja u cilju promocije 50. praznika mimoze upriličen je u centru Novog Sada, tačnije od početka pešačke zone u Ulici Modene preko Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom. 

 

 

Danas je i gradonačelnik Miloš Vučević primio predsednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića koji je u poseti Novom Sadu povodom promocije 50. jubilarnog ''Praznika mimoze''.

 

 

Sagovornici su se osvrnuli na saradnju koja je, krajem prošle godine, formalno uspostavljena između Kulturnog centra Novog Sada i JUK Herceg fest, ocenivši da je time omogućena kvalitetna kulturna razmena dve važne ustanove.

 Oni su se složili da postoje veliki potencijali za unapređivanje odnosa u oblastima privrede, kulture i obrazovanja, s obzirom na povezanost građana dva grada, ali i Srbije i Crne Gore.

 Gradonačelnik Vučević naglasio je da su novosadski projekti Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture idealna platforma za razvoj novih zajedničkih društveno-kulturnih sadržaja i programa.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan