Delegacija beloruskog Gomelja u poseti Skupštini Grada (FOTO)

Delegacija beloruskog Gomelja u poseti Skupštini Grada (FOTO)

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić razgovarao je danas sa delegacijom bratskog Grada Gomelja iz Belorusije o uspostavljanju kulturne i obrazovne saradnje Novog Sada i Gomelja.

Pozdravljajući goste, predsednik Zdravko Jelušić je naglasio da je veliki broj delegacija gradova, a naročito gradova pobratima, povodom 1. februara, Dana Grada, posetio Novi Sad, "čime su nam ukazali veliku čast".

- Bez obzira što je ovih dana slavljenička atmosfera, mi smo želeli da te posete iskoristimo i za korisne i konstruktivne razgovore o nastavku dosadašnje i uspostavljanju nove saradnje. Ovo je prvi u nizu takvih sastanaka i veoma je značajan, jer se odnosi na uspostavljanje saradnje između učenika i nastavnika Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" sa gimnazijama u Gomelju, a planirana je i razmena učenika - najavio je Jelušić.


U delegaciji Grada Gomelja bili su Dmitrij Alejnikov, upravnik administracije Sovjetskog reona Grada Gomelja, Vladislav Zabjako, direktor trgovinskog centra i Aleksandr Tereško, glavni lekar Instituta za onkologiju. Načelnik Alejnikov je zahvalio na toplom gostoprimstvu i istakao je značaj uspostavljanja kulturne i obrazovne saradnje, jer naša dva bratska naroda povezuju mnoge sličnosti, a razmenom učenika u nastupajućem periodu ta saradnja bi znatno ojačala.

Razgovoru su prisustvovali i sekretar Skupštine Grada Novog Sada Marko Radin i direktor Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Radivoje Stojković, koji je najavio da će u prvu posetu ići hor ove Gimnazije, koji će predstaviti bogatstvo našeg muzičkog i kulturnog sveta i naglasio da je ova saradnja veoma značajna i zbog učenika koji uče ruski jezik i zbog đaka koji deo nastave slušaju na ruskom jeziku, a zahvalio se i predsedniku Jelušiću i gradonačelniku Milošu Vučeviću na podršci koju Grad pruža Gimnaziji.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan