Delegacija Severne Mitrovice sastala se s gradonačelnikom Novog Sada

Delegacija Severne Mitrovice sastala se s gradonačelnikom Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na sastanku sa predsednikom Srpske liste i gradonačelnikom Severne Mitrovice Goranom Rakićem i poslanikom Srpske liste Igorom Simićem razgovarao je danas o položaju i problemima Srba na Кosovu i Metohiji, javljaju iz Gradske kuće.

Kako se navodi, na sastanku su se složili da je formiranje Zajednice srpskih opština obaveza Prištine i Brisela, te da Srbi neće pristati da se taj sporazum koji garantuje opstanak i ostanak Srba na Кosovu i Metohiji, izmeni na štetu Srba.

Gradonačelnik Vučević je istakao spremnost da Novi Sad bude prisutniji na Кosovu i Metohiji, i da zajedno sa privrednicima ekonomski ojača naš narod, kaže se u saopštenju.


Gradonačelnik Rakić se najsrdačnije zahvalio gradonačelniku Vučeviću i svim Novosađanima što pružaju podršku Srbima na Кosovu i Metohiji u ovim teškim vremenima, i svojim primerom pokazuju kako se brine o svom narodu.

- Jaka Srbija i jak Novi Sad garantuju i bolji položaj srpskog naroda na Кosmetu – poručuje se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika, te dodaje da je na sastanku je dogovoreno da se saradnja Кosovske Mitrovice i Novog Sada intenzivira u narednom periodu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan