Delegacija Vojvodine u Briselu sa evropskim zvaničnicima (VIDEO)

Delegacija Vojvodine u Briselu sa evropskim zvaničnicima (VIDEO)

Delegacija Vojvodine u Briselu sa evropskim zvaničnicima razgovarala je o ekonomskom razvoju Pokrajine i zaštiti prava nacionalnih manjina.

Predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović i predsednik Skupštine Ištvan Pastor sastali su se danas u Briselu sa članom EP i predsedavajućim delegacije EU - Srbija Parlamentarnog komiteta za stabilizaciju i pridruživanje, Eduardom Kukanom.

Na sastanku su predstavljeni prioritetu u radu Pokrajinske vlade koji se tiču ekonomskog razvoja AP Vojvodine.

Posebno je bilo reči o zaštiti prava nacionalnih manjina u Srbiji, sa posebnim osvrtom na Vojvodinu, a sagovornici su konstatovali potrebu češćeg međusobnog informisanja o tim, najznačajnijim pitanjima koja su od vitalnog značaja za našu zemlju i pokrajinu.

Eduard Kukan se interesovao o tome kako napreduju radovi na izgradnji Žeželjevog mosta, kao i o drugim projektima koje finansira Evropska unija, a bilo je reči o modelima finansiranja Vojvodine, kao neophodnog osnova za predvidiv ekonomski razvoj.

Kukan je pohvalio napore Srbije u procesu otvaranja pregovaračkih poglavlja istakavši da snažno podržava proširenje Evropske unije, i u tom kontekstu ubrzavanje procesa pridruživanju kroz otvaranje novih poglavlja i što jasnije evropske perspektive Srbije.

Sastanku je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

Delegacija AP Vojvodine boravi u Briselu gde učestvuje na manifestaciji evropskih regiona i gradova.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad bez vode novorođenčad servisne informacije novi sad sahrane novi sad izmena režima saobraćaja KCV servisne informacije bebe Aleksandar Vučić JKP Vodovod i kanalizacija novosađani Spens 27. novosadski maraton bez struje Isključenje struje RHMZ isključenje vode jkp novosadska toplana Elektrodistribucija Novi Sad betanija jkp lisje novosadska policija elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo mup novi sad novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje