Deo Ulice Ilije Birčanina bio blokiran satima, policija pronašla sumnjiv predmet na biciklu u zgradi

Deo Ulice Ilije Birčanina bio blokiran satima, policija pronašla sumnjiv predmet na biciklu u zgradi

Ulica Ilije Birčanina u Novom Sadu bila je satima zatvorena zbog sumnje da je u ulazu stambene zgrade, u kojoj stanuje dvadesetak porodica, postavljena bomba.

Kako nezvanično saznaje Nova.rs, policija je na biciklu u ulazu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave.

U novosadskoj policiji za sada se nisu zvanično oglašavali povodom incidenta, sem što je potvrđeno da je pronađen “oblepljen telefon sa žicama” i da je u toku dalja provera, piše Nova.rs. 

U pomenutoj zgradi inače stanuje bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, čije je ubistvo već pokušano u maju 2019. godine, kada mu je podmetnut eksploziv pod auto. On je tada u ekpoloziji teško povređen, zbog čega mu je morala biti amputirana leva noga.

Nakon detaljne pretrage, policija je uklonila sumnjivi objekat, odnela bicikl, a uzeti su i snimci kamera sa videonadzora kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za bicikl i ko ga je uneo u zgradu, javlja Nova.rs.

Pretpostavlja se da je telefon trebalo da posluži za aktiviranje eksploziva koji bi bio aktiviran običnim telefonskim pozivom, a za kojim se još uvek traga. Takođe, ne isključuje se mogućnost da je eskploziv postavljen u sam bicikl, što će se naknadno saznati.

Ovo je, prema nezvaničnim saznanjima, već drugi put u toku od par dana da je u Bogdanovićevoj zgradi pronađen ovakav predmet. U oba sličaja, saznaje Nova.rs, on je lično prijavio incident policiji, a danas je na mesto događaja poslata i beogradska policija na uviđaj.

Detaljnije o Daliboru Bogdanoviću pročitajte na sajtu Nova.rs.

Oceni vest:
8
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ela bor

  pre 747 dana i 3 sata

  Zar je moguće da još nisu rasvetlili ranije slučajeve napada na Bogdanovića. Imamo li mi policiju. A za Bogdanovića moja molitva. -Gospode Isuse Hriste, sine Božji, oprosti nama grešnima i pomozi Daliboru Bogdanoviću, da se reši aždaja i svakog zla . Amin. -

  Oceni komentar:
  0
  3