Departman za industrijsko inženjerstvo proslavio 36 godina uspešnog rada

Departman za industrijsko inženjerstvo proslavio 36 godina uspešnog rada

Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka obeležio je 36 godina postojanja i više nego plodnog i uspešnog rada.

U sklopu obeležavanja ove značajne godišnjice, juče je održan sastanak direktora svih obrazovnih institucija u zemlji koje se bave ovom tematikom, nakon čega je upriličena svečana akademija uz brojne goste i zvanice iz privrede i sveta stručnjaka.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Radovan Pejanović rekao je prilikom kratkog obraćanja prisutnima da je u svojoj akademskoj karijeri prisustvovao brojnim godišnjicama katedri i departmana, ali da mu je ova među najdražima, te da je doživljava i kao svoj lični uspeh.

-Još kao asistent, pre 36 godina, bio sam u prilici da posmatram kako ovaj departman nastaje, kako se razvija i kako raste. Jedan od njegovih najvećih kvaliteta je u tome što neguje kontinuitet, kada je reč o kvalitetnim ljudskim resursima, a ljudi su svakako ono što nam je najvažnije – rekao je Pejanović.

Na kraju svečanosti desetoro nekadašnjih studenata Departmana koji su ove godine doktorirali dobilo je poklon vaučere, a partnerima iz privrede i bankarstva uručene su plakete. Direktor Departmana doc. dr Bojan Lalić za portal mojnovisad.com, objašnjavajući ukratko šta je ono čime se Departman bavi i kakvo znanje njegovi studenti stiču, kaže da je jedan od njihovih najvećih zadataka da cena onoga što se proizvodi bude konkurentna, kako u zemlji, tako i u svetu.

-Studije kojima smo posvećeni, istraživački projekti na kojima radimo su usmereni prema optimalnom procesu, prema optimalnom iskorišćenju resursa, prema maksimalnom učinku dobijenom iz onoga čime jedna kompanija raspolaže. Definitivno postoji prepoznavanje našeg truda, postoji prepoznavanje projekata i svega onoga što mi pokušavamo da postignemo. Mi smo jedan deo velikog sistema, od fakulteta, preko univerziteta, do ove naše zemlje i regiona i mi se tako i ponašamo. Znači, sve ono što radimo treba da bude svrsishodno. Svaki naš student, ukoliko ne može da donese unapređenje u sistemu u kome se zaposli, mislim da nije iskoristio svoju šansu i znanje koje smo mu pružili – kaže Lalić, dodajući da se iskreno nada da će studenti koji završe studije na pomenutom departmanu svoje znanje uspeti da naplate u svojoj zemlji. -Trudimo se maksimalno da ih zadržimo. I ovaj naš gest povezivanja sa privredom kroz dodeljivanje plaketa jeste upravo to: prepoznajte one koji izlaze odavde, da ih ne bi prepoznali neki drugi u nekim drugim zemljama, jer onda smo ih zauvek izgubili – rekao je Lalić.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan