Deset predstava iz celog sveta na 44. "INFANT" festivalu (FOTO)

Deset predstava iz celog sveta na 44. "INFANT" festivalu (FOTO)

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra "INFANT", koji organizuje novosadski Kulturni centar, biće održan od 25. juna do 1. jula u Srpskom narodnom pozorištu, Novosadskom pozorištu i Kulturnom centru Novog Sada.

Na konferenciji za novinare program festivala predstavio je selektor i izvršni producent Simon Grabovac, dok je jedan od propratnih programa predstavila Nela Antonović iz Teatra "Mimart".

- Ove godine možemo da se pohvalimo da će naša publika imati priliku da pogleda deset vrlo kvalitetnih predstava iz Engleske, Rumunije, Indije, Srbije, Kanade, Makedonije i Amerike u toku sedam festivalskih dana – rekao je Grabovac.

Prema rečima izvršnog producenta festivala, ovogodišnji "INFANT“ dobio je finansijsku podršku od Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

- Izložba fotografija na važnom festivalu "INFANT" koji pokreće inovativno i alternativno stanovište u pozorištu, usko je povezana sa radom Mimarta koji je veliki broj puta učestvovao u okviru festivala sa predstavama, performansima, na debatama i konferencijama – istakla je Antonović.

INTERNACIONALNI FESTIVAL ALTERNATIVNOG I NOVOG TEATRA je međunarodni pozorišni festival, koji se razvio iz festivala "Malo pozorje", i predstavlja spoj nesvakidašnje pozorišne interpretacije, neklasičnog pristupa glumačkom izražavanju i modernom jeziku teatra. "INFANT" je kreiran sa velikom željom da otvori novi prostor za razmenu kulturnih vrednosti sa svetom i da obezbedi adekvatan kontekst za kreativnu energiju mladih stvaralaca.

Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu  i Fejsbuk stranici festivala.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad jkp lisje matična knjiga rođenih sahrane dunav almaško groblje servisne informacije novi sad betanija EPS novorođenčad havarija na vodovodu horoskop bez struje servisne informacije bez vode horoskopski znaci jkp novosadska toplana elektrovojvodina bebe RHMZ Miloš Vučević kaleidoskop kulture isključenja struje raspored sahrana novi sad gradsko groblje raspored sahrana i ispraćaja porodilište novosadsko porodilište radosne vesti novosađani