Deseto takmičenje u besedništvu održano na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u NS

Deseto takmičenje u besedništvu održano na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u NS

Deseto jubilarno takmičenje u besedništvu, pod nazivom "Govori da te vidim ko si" (Sokrat), održano je u utorak, 19. novembra u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede učenika koji dolaze iz novosadskih gimnazija "Isidora Sekulić", "Jovan Jovanović Zmaj", "Laza Kostić", Karlovačke gimnazije i Računarske gimnazije "Smart".

 


Učenici su se takmičili u kategoriji Zadata tema "Život je večita borba. Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred." (Živojin Mišić), a studenti su besedili na Zadatu temu "Vaša dela su besmrtna" u znak sećanja na Cersku bitku. Nakon što su takmičari izveli svoje besede, žiri koji su sačinjavali  profesor dr Marko Carić, Rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu – predsednik žirija, prof. dr Mirko Kulić, Dekan na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, prof. dr Aleksandar Radovanov, emeritus na ovom fakultetu, prof. dr Milan Počuča, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i prof. dr Predrag Mirković, prodekan za nastavu ove obrazovne ustanove, odlučio je da je svoju besedu među učenicima najbolje izvela maturantkinja gimnazije "Laza Kostić", Teodora Škrbić, dok je najboljeg govornika među studentima birala publika i ta titula je pripala Mirjani Dupor, studentkinji četvrte godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe – VŠJ Beograd. Pobednici u obe kategorijie su osvojili novogodišnje putovanje u Beč za dve osobe.

Manifestaciju je uveličao hor Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada, a na kraju je upriličen koktel za sve zvanice. 

Predsednik žirija, Rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, prof. dr Marko Carić istakao je da su pobednici imali izuzetno ubedljiv nastup i da su ih je ostalih takmičara izdvojila i odlična obrada teme. Po rečima organizatorke takmičenja, prodekanke za međunarodnu saradnju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, doc. dr Marijane Mladenov, takmičenje u besedništvu predstavlja praznik na svakom pravnom fakultetu, a Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu ima poseban razlog za ponos i zadovoljstvo jer obeležava jubilej besedništva i na taj način je pokazao da je veština govorništva umetnost koja se predano neguje na ovom fakultetu i kojoj će fakultet i u budućnosti biti posvećen. 

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan