DETELINARA: Pesmom, plesom i glumom za uređenje vrtića u ulici Kalmana Langa (FOTO)

DETELINARA: Pesmom, plesom i glumom za uređenje vrtića u ulici Kalmana Langa (FOTO)

U jučerašnjoj akciji sakupljeno 53.000 dinara za renoviranje predškolske ustanove "Detelina sa četiri lista".

U organizaciji udruženja "Čepom do osmeha", Udruženja građana "Novi Sad", Mile Dumedaš i vaspitača, u sredu posle podne je u vrtiću "Detelina sa četiri lista" na Detelinari organizovan humanitarni dečji koncert "Pesmom za vrtić", kako bi se prikupila sredstva za renoviranje ove predškolske ustanove.

Novosađani su mogli da ubace novčane donacije u posebno označene kutije na ulazu. Najmlađi su gostima priredili muzički program od sat vremena tokom kojeg su pevali, plesali i glumili. Odziv Detelinaraca je bio velik, tako da je zadnji deo dvorišta bio prepun roditelja i baka i deka koji su došli da vide nastup svojih najmilijih.

Predsednica udruženja "Čepom do osmeha" Vanja Petković kazala je da i njena deca idu u taj vrtić i da je bilo logično da podrže inicijativu da se donacijama obezbede pare za obnovu fasade i zamenu prozora PVC prozorima tamo gde još nisu zamenjeni.

Nakon završene humanitarne akcije, predsednik Udruženja građana "Novi Sad" Goran Bajšanski rekao je da su jučerašnjom akcijom sakupili 53.000 dinara. On je izjavio da će udruženje lobirati kod raznih kompanija kako bi se obezbedio ostatak novca za renoviranje vrtića "Detelina sa četiri lista“ u ulici Kalmana Langa na Detelinari.

Tekst i fotografije: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan