Deveti ''Serbia fashion week'' od 20. do 27. novembra u Novom Sadu (FOTO)

Deveti ''Serbia fashion week'' od 20. do 27. novembra u Novom Sadu (FOTO)

Najavljena manifestacija koja utiče na dobar imidž našeg grada.

Nacionalna nedelja mode, ''Serbia fashion week'', deveta po redu, biće održana od 20. do 27. novembra u Novom Sadu i Beogradu najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u novosadskoj Gradskoj kući.

O programu i značaju te manifestacije govorili su član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, predsednica ''Serbia fashion weeka'' Svetlana Horvat, kao i dizajnerke Marija Šabić, Milica Tričković i Lepa Couture.- Pored značaja koji ima za modu, najšire posmatranu, ''Serbia fashion week'' mnogo doprinosi turizmu, ali pre svega utiče na dobar imidž grada Novog Sada. I ovoga puta Novi Sad imaće zadovoljstvo da ugosti najveće eksperte iz pomenutih oblasti i znanje koje će podeliti sa našim dizajnerima doprineće njihovom razvoju. Moda, dizajn i uopšte vizuelni identiteti su načini komunikacije, pričaju priče i nose informacije, poruke, pa se i u tom smislu može sagledati njihov značaj –
rekao je Dalibor Rožić i dodao da je ''Serbia fashion week'' važan program i kada ga posmatramo kroz prizmu projekta ''Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture'' i da doprinosi ukupnim aktivnostima koje se sprovode kako bismo 2021. godinu dočekali na najbolji način.


Prema rečima Svetlane Horvat, ekskluzivna gošća festivala mode biće Patricija Guči, unuka osnivača dinastije ''Gucci'', a biće predstavljeno i prvo izdanje knjige na srpskom jeziku koja govori o tome kako je stvorena imperija ''Gucci''.

- Patricija će na završetku Manifestacije u ambasadi Italije dodeliti nagrade za najbolje u oblasti mode u Srbiji, a ona će odlučiti i o najboljem srpskom kreatoru u 2017. godini. Značaj njenog dolaska je pre svega u brendiranju i skretanju pažnje na Festival, Novi Sad i Srbiju. Ovo je njeno prvo javno pojavljivanje u Jugoistočnoj Evropi, pa će to privući brojne goste u Novi Sad, ali i medije iz cele Evrope – rekla je Svetlana Horvat.


Кako je rečeno na konferenciji, otvaranje Manifestacije biće upriličeno u domu Narodne Skupštine Srbije gde će u saradnji sa predsednicom Skupštine Majom Gojković i kompanijom "Color Press Group" biti upriličen panel na kojem će eminentni predavači upoznati širu javnost o značaju mode.

Tokom ''Serbia fashion weeka'' predstaviće se oko 60 dizajnera iz brojnih zemalja, kao i domaći modni kreatori, a kompletan program dostupan je OVDE

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskop Novosadska racija raspored sahrana novi sad horoskopski znaci novosadsko porodilište betanija obeležavanje novosadske racije servisne informacije novi sad bez vode novorođenčad Spens dnevni horoskop saveti JKP Vodovod i kanalizacija zodijak zdravlje elektrovojvodina isključenja struje matičar novi sad raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo sremska kamenica bebe jkp lisje isključenje vode isključenja astrologija sahrane novi sad